Artikkeli

Yrttipuustit

Vinkki! Halutessasi voit ripotella voidelluille yrttipuusteille pähkinärouhetta.

(noin 24 kpl)

5 dl mai­toa

50 g tuo­re­hii­vaa

1 1/2 tl suo­laa

1 rkl sii­rap­pia

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 tl kui­vat­tua Pro­ven­cen maus­te­se­koi­tus­ta

n. 10 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl sil­put­tu­ja tuo­reyrt­te­jä (esim. ros­ma­rii­nia, ba­si­li­kaa, tim­ja­mia)

Voi­te­luun:

mai­toa tai mu­naa

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää suo­la, sii­rap­pi, öl­jy ja maus­te­se­koi­tus. Li­sää jau­hot vä­hän ker­ral­laan ja alus­ta tai­ki­na kim­moi­sak­si. Pei­tä tai­ki­na lii­nal­la ja an­na ko­ho­ta tun­nin ajan.

2. Ku­moa ko­hon­nut tai­ki­na jau­ho­te­tul­le lei­von­ta-alus­tal­le ja vai­vaa sitä voi­mak­kaas­ti, jot­ta sii­tä hä­vi­ä­vät kaik­ki il­ma­kup­lat. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan ja kau­li ne suo­ra­kai­teen muo­toi­sik­si le­vyik­si

3. Se­koi­ta yrt­ti­silp­pu peh­me­ään ras­vaan ja le­vi­tä tah­na tai­ki­na­le­vyil­le. Kää­ri le­vyt rul­lal­le kää­re­tor­tun ta­paan. Leik­kaa rul­la vi­noit­tain pa­loik­si.

4. Pai­na yrt­ti­puus­te­ja nii­den ka­pe­am­mal­ta si­vul­ta, jot­ta kier­teet au­ke­a­vat ai­van ku­ten kor­va­puus­te­ja lei­vot­ta­es­sa.

5. Voi­te­le puus­tit mai­dol­la tai mu­nal­la ja pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa uu­nis­sa noin 10-15 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat kau­niin kul­lan­rus­kei­ta.

Vink­ki! Ha­lu­tes­sa­si voit ri­po­tel­la voi­del­luil­le yrt­ti­puus­teil­le päh­ki­nä­rou­het­ta.