Artikkeli

Yrttipaneroidut maksapihvit

400 g nau­dan mak­saa vii­pa­lei­na

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1 dl korp­pu­jau­ho­ja

nip­pu sal­vi­aa

nip­pu mei­ra­mia

2 rkl kap­rik­sia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 ka­nan­mu­na

Ko­ris­te­luun:

var­rel­li­sia kap­rik­sia

1. Kui­vaa val­miit mak­sa­vii­pa­leet ta­lous­pa­pe­ril­la. Leik­kaa ne so­pi­van ko­koi­sik­si pih­veik­si ja maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Se­koi­ta korp­pu­jau­hoon sil­pu­tut yr­tit, kap­rik­set ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Riko muna laa­ke­aan kul­hoon.

3. Kas­ta mak­sa­pih­vit en­sin ka­nan­mu­naan ja sit­ten maus­tet­tuun korp­pu­jau­hoon.

4. Kyp­sen­nä pih­ve­jä mie­dol­la läm­möl­lä noin 5 mi­nuut­tia per puo­li.

5. Tar­joa mak­sa­pih­vien kans­sa loh­ko­pe­ru­noi­ta ja höy­ry­tet­ty­jä kas­vik­sia.

Koti ja keit­tiö 3/2002