Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Yrttinen perunasalaatti

1 kg pe­ru­noi­ta

1 nip­pu ke­vät­si­pu­lia

4 rkl tuo­ret­ta til­liä

4 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa

3 rkl tuo­ret­ta mint­tua

4 an­jo­vis­fi­lee­tä

3 rkl pie­niä kap­rik­sia

noin 100 g mus­tia olii­ve­ja

Kas­ti­ke:

yh­den sit­ruu­nan mehu

1 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 1/2 tl di­jo­nin­si­nap­pia

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kei­tä pe­ru­nat kyp­sik­si. An­na jääh­tyä, kuo­ri ja kuu­ti­oi.

2. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lin­var­ret, yr­tit ja an­jo­vis­fi­leet.

3. Se­koi­ta sa­laa­tin ai­nek­set va­ro­vas­ti kes­ke­nään.

4. Se­koi­ta kas­ti­ke ra­vis­ta­mal­la ai­nek­set esi­mer­kik­si pie­nes­sä la­si­pur­kis­sa. Kaa­da kas­ti­ke sa­laa­tin pääl­le ja kään­te­le va­ro­vas­ti.

5. An­na sa­laa­tin maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ