Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2009

Yrttinen parsa-perunakeitto

Oh­je nel­jäl­le

1/2 nip­pua (250 g) val­kois­ta par­saa

4 kes­ki­ko­kois­ta jau­hois­ta pe­ru­naa

1 nip­pu ke­vät­si­pu­lei­ta

2 rkl olii­vi­öl­jyä

7 dl kas­vis­lien­tä

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

1/2 rkl tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia hie­non­net­tu­na

2 dl ruo­ka­ker­maa

100 g si­ni­ho­me­juus­toa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

suo­laa

ri­paus so­ke­ria

Li­säk­si:

200 g vih­rei­tä mi­ni­par­so­ja

1. Huuh­te­le, kuo­ri ja pa­loit­te­le par­sat. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pe­ru­nat. Hie­non­na si­pu­lit.

2. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja kuul­lo­ta kas­vik­sia sii­nä het­ki. Li­sää kas­vis­lie­mi ja yr­tit. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja kei­tä noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes kas­vik­set ovat peh­mei­tä.

3. Esi­kä­sit­te­le vih­re­ät par­sat, pät­ki ja kei­tä. Va­lu­ta.

4. So­seu­ta keit­to sau­va­se­koit­ti­mel­la tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa.

5. Li­sää keit­toon ker­ma ja juus­to ja kuu­men­na vie­lä.

6. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja ri­pauk­sel­la so­ke­ria.

7. Jaa keit­to an­nos­kul­hoi­hin ja vii­meis­te­le vih­re­än par­san pa­loil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ