Koti ja keittiö 5/2009
Ohje neljälle
1/2 nippua (250 g) valkoista parsaa
4 keskikokoista jauhoista perunaa
1 nippu kevätsipuleita
2 rkl oliiviöljyä
7 dl kasvislientä
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 dl ruokakermaa
100 g sinihomejuustoa
rouhittua valkopippuria
suolaa
ripaus sokeria
Lisäksi:
200 g vihreitä miniparsoja
1. Huuhtele, kuori ja paloittele parsat. Kuori ja kuutioi perunat. Hienonna sipulit.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia siinä hetki. Lisää kasvisliemi ja yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
3. Esikäsittele vihreät parsat, pätki ja keitä. Valuta.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
5. Lisää keittoon kerma ja juusto ja kuumenna vielä.
6. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
7. Jaa keitto annoskulhoihin ja viimeistele vihreän parsan paloilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2