Mad & Bolig käännös Miia Vähähyyppä Miia Vähähyyppä
Toimittanut Anna Kristeri
Koti ja keittiö 10/2016
4 annosta
8 uutta sipulia varsineen
300 g savustettua lohta
1 nippu yrttejä (persiljaa, kirveliä, tilliä)
12–16 marinoitua ruusun terälehteä
3–4 rkl oliiviöljyä
3–4 rkl omenaviinietikkaasuolaa ja pippuria
Etikkamarinoidut ruusun terälehdet:
30 ruusun terälehteä
3 dl vaaleaa etikkaa (siideri-, omena- tai valkoviinietikkaa)
1. Huuhtele sipulit ja leikkaa varret irti. Keitä sipulien vaaleita osia kevyesti suolatussa vedessä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä napakoita.
2. Leikkaa keitetyt sipulit neljään osaan, nosta kulhoon ja mausta etikalla, öljyllä, suolalla sekä pippurilla. Anna jäähtyä 10–15 minuuttia. Silppua varret hienoksi ja kaada sekaan. Huuhtele ja revi yrtit.
3. Levitä savustettu lohi vadille ja ripottele päälle sipulit, yrtit ja marinoidut ruusun terälehdet. Kaada päälle myös sipulinvarsisilppu ja sipulin marinadi. Tarjoile hyvän leivän kera.
4. Etikkamarinoidut ruusun terälehdet: Revi ruususta terälehtiä ja laita lasipurkkiin. Kaada päälle etikkaa ja anna liota vähintään kolme päivää ennen käyttöä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2