Koti ja keittiö 9/2008
1 juusto, 8 - 10 annosta
3 l täysmaitoa
1 l talouspiimää
2 munaa
1 - 2 tl suolaa
2 - 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 - 3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Tarjoiluun:
hyvää oliiviöljyä
mustapippuria
tuoretta basilikaa ja oreganoa
Lisäksi:
juustomuotti
1. Mittaa maito kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi (85 - 90 astetta).
2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää piimä.
3. Nosta kattila liedeltä ja sekoita piimä-munaseos kuumaan maitoon, jolloin maito juoksettuu eli juustomassa ja hera alkavat erottua.
4. Vuoraa juustomuotti kostutetulla sideharsolla ja aseta muotti sopivan valutusastian päälle. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla muottiin. Ripottele väliin suolaa ja hienonnettua valkosipulia ja yrttejä.
5. Kääntele sideharso juuston päälle tiiviisti ja laita päälle muotin kansi tai muu paino. Siirrä juusto kylmään ja valuta yön yli, jotta hera valuu muotin alla olevaan astiaan ja juusto kiinteytyy.
6. Kumoa valmis juusto muotistaan ja leikkaa viipaleiksi. Pirskota viipaleiden päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria ja koristele halutessasi tuoreella basilikalla ja oreganolla.
Vinkki! Samalla ohjeella voit valmistaa myös rakenteeltaan pehmeämpää, tuorejuustomaista juustoa, kun valutat juustoa vain reilun tunnin verran.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2