Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2011 MARI HAR­JU­LA | KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Yrttinen kesäkeitto

Tuoreet yrtit maustavat herkullisen kesäkeiton.

4 an­nos­ta

10–12 var­hais­pe­ru­naa

4–6 var­hais­pork­ka­naa

1 pie­ni kuk­ka­kaa­li

2 uu­den sa­don si­pu­lia var­si­neen

kou­ral­li­nen pi­naa­tin­leh­tiä

1 l vet­tä

2 kas­vis­lie­mi­kuu­ti­o­ta tai

vas­taa­va mää­rä fon­dia

2 dl ruo­ka­ker­maa

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 rkl tuo­ret­ta til­liä hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta kir­ve­liä hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

(suo­laa)

no­ka­re voi­ta

1. Pese pe­ru­nat hy­vin ja leik­kaa ne nel­jään osaan. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­nat. Huuh­te­le ja pa­loit­te­le kuk­ka­kaa­li. Vii­pa­loi si­pu­lit, hie­non­na myös var­ret. Huuh­te­le ja hie­non­na pi­naa­tin­leh­det.

2. Kuu­men­na vesi kat­ti­las­sa ja li­sää lie­mi­val­mis­te. Lai­ta kat­ti­laan en­sin pe­ru­nat ja pork­ka­nat ja an­na kie­hua het­ken. Li­sää sit­ten muut vi­han­nek­set, mut­ta älä si­pu­lin­var­sia, ja jat­ka kyp­sen­nys­tä.

3. Li­sää ker­ma, tuo­re­juus­to, yr­tit ja lo­put maus­teet ja kuu­men­na. Vii­meis­te­le voi­no­ka­reel­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 35 min.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ