Koti ja keittiö 6-7/2011 MARI HARJULA | KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
4 annosta
10–12 varhaisperunaa
4–6 varhaisporkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 uuden sadon sipulia varsineen
kourallinen pinaatinlehtiä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota tai
vastaava määrä fondia
2 dl ruokakermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna
1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
rouhittua valkopippuria
ripaus sokeria
(suolaa)
nokare voita
1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Viipaloi sipulit, hienonna myös varret. Huuhtele ja hienonna pinaatinlehdet.
2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemivalmiste. Laita kattilaan ensin perunat ja porkkanat ja anna kiehua hetken. Lisää sitten muut vihannekset, mutta älä sipulinvarsia, ja jatka kypsennystä.
3. Lisää kerma, tuorejuusto, yrtit ja loput mausteet ja kuumenna. Viimeistele voinokareella.
Valmistusaika: noin 35 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2