Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Yrttimarinoidut äyriäiset

200 g maus­ta­mat­to­mia mus­te­ka­la­ren­kai­ta

200 g kuo­rit­tu­ja si­ni­sim­pu­koi­ta

200 jät­ti­kat­ka­ra­vun­pyrs­tö­jä tai

iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl tuo­ret­ta til­liä hie­non­net­tu­na

3 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa

puo­len sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja me­hua

1 dl olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kie­hau­ta mus­te­ka­la­ren­kaat ja si­ni­sim­pu­kat no­pe­as­ti. Jääh­dy­tä. Su­la­ta kat­ka­ra­vut.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja yr­tit. Raas­ta sit­ruu­na­puo­lik­kaas­ta kuo­ri ja pu­ris­ta mehu.

3. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set, maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la. Kään­te­le äy­ri­äi­set hy­vin ma­ri­na­din jouk­koon. Pei­tä ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään pari tun­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ