Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Fabian Björk
4–6 annosta
Ainekset
750 g ruodotonta lohifileetä
suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
3 palaa leipää muruina
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
noin 1 dl täysmajoneesia
Päälle:
oliiviöljyä
1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla.
2. Yhdistä pistaasipähkinät, hienonnetut yrtit, murusteltu leipä ja chili. Sekoita joukkoon majoneesi. Levitä seos lohelle. Valuta päälle hieman öljyä.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes lohi on kypsä.
Viinisuositus: Puolikuiva, kypsän sitruksinen ja mausteinen Pfaffenheim Black Tie 2015, Ranska, 13,98 e.
Katso myös: Seesami-lohipyörykät
Katso myös nämä lohireseptit:
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2