KOTI JA KEITTIÖ joululiite 2003
1½ - 2 kg porsaan ulkofileetä (päällä mielellään silavakerros)
½ dl sinappia
1 dl silputtuja tuoreyrttejä, esim. rosmariinia, timjamia ja persiljaa
soijakastiketta
Yrttikuorrutus:
3 dl silputtua vaaleaa leipää
2 valkosipulinkynttä
1½ dl silputtua tuoretta persiljaa
3 rkl silputtua tuoretta timjamia
¾ dl oliiviöljyä
1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Jos ulkofileessä on jäljellä silavakerros, tee siihen ristikko veitsellä. Sivele pintaan sinappia ja hiero siihen tuoreyrtit.
2. Työnnä lihanlämpömittari fileen päätyyn siten, että mittarin kärki on lihan keskellä. Nosta filee uunivuokaan ja työnnä se 200- asteiseen uuniin, mutta laske samalla uunin lämpö 150 asteeseen. Valele lihaa paistamisen aikana soijakastikkeella. Varaa kypsymisaikaa noin tunti/kilo.
3. Sekoita kuorrutukseen leipä, valkosipuli, yrtit ja oliiviöljy keskenään monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
4. Ota liha uunista, kun sen sisälämpötila on 70 astetta ja kytke uunin grilli vastus päälle. Painele yrtti kuorrutus lihan pintaan. Työnnä filee vielä muutamaksi minuutiksi uuniin, jotta se saa hieman väriä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2