Artikkeli

KOTI JA KEIT­TIÖ jou­lu­lii­te 2003

Yrttikuorrutettu porsaanfilee

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Jos ulkofileessä on jäljellä silavakerros, tee siihen ristikko veitsellä...

1½ - 2 kg por­saan ul­ko­fi­lee­tä (pääl­lä mie­lel­lään si­la­va­ker­ros)

½ dl si­nap­pia

1 dl sil­put­tu­ja tuo­reyrt­te­jä, esim. ros­ma­rii­nia, tim­ja­mia ja per­sil­jaa

soi­ja­kas­ti­ket­ta

Yrt­ti­kuor­ru­tus:

3 dl sil­put­tua vaa­le­aa lei­pää

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1½ dl sil­put­tua tuo­ret­ta per­sil­jaa

3 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta tim­ja­mia

¾ dl olii­vi­öl­jyä

1. Ota liha ajois­sa huo­neen­läm­pöön. Jos ul­ko­fi­lees­sä on jäl­jel­lä si­la­va­ker­ros, tee sii­hen ris­tik­ko veit­sel­lä. Si­ve­le pin­taan si­nap­pia ja hie­ro sii­hen tuo­reyr­tit.

2. Työn­nä li­han­läm­pö­mit­ta­ri fi­leen pää­tyyn si­ten, et­tä mit­ta­rin kär­ki on li­han kes­kel­lä. Nos­ta fi­lee uu­ni­vuo­kaan ja työn­nä se 200- as­tei­seen uu­niin, mut­ta las­ke sa­mal­la uu­nin läm­pö 150 as­tee­seen. Va­le­le li­haa pais­ta­mi­sen ai­ka­na soi­ja­kas­tik­keel­la. Va­raa kyp­sy­mi­sai­kaa noin tun­ti/kilo.

3. Se­koi­ta kuor­ru­tuk­seen lei­pä, val­ko­si­pu­li, yr­tit ja olii­vi­öl­jy kes­ke­nään mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa tai sau­va­se­koit­ti­mel­la.

4. Ota liha uu­nis­ta, kun sen si­sä­läm­pö­ti­la on 70 as­tet­ta ja kyt­ke uu­nin gril­li vas­tus pääl­le. Pai­ne­le yrt­ti kuor­ru­tus li­han pin­taan. Työn­nä fi­lee vie­lä muu­ta­mak­si mi­nuu­tik­si uu­niin, jot­ta se saa hie­man vä­riä.