Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2009KUVA SAN­NA PEU­RA­KOS­KI

Yrttihunnutettu uunilohi

Nypi kalasta ruodot ja laita filee uunivuokaan. Kuori valkosipulit ja laita ne kulhoon. Lisää yrtit ja parmesaani. Soseuta sauva­se­koit­ti­mella karkeahkoksi tahnaksi...

Oh­je nel­jäl­le

noin 600 g lo­hi­fi­lee­tä

Yrt­ti­hun­tu:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 dl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1 dl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

1 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

n. 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1. Nypi ka­las­ta ruo­dot ja lai­ta fi­lee uu­ni­vuo­kaan.

2. Kuo­ri val­ko­si­pu­lit ja lai­ta ne kul­hoon. Li­sää yr­tit ja par­me­saa­ni. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la kar­ke­ah­kok­si tah­nak­si. Li­sää sen ver­ran öl­jyä, et­tä seos le­vit­tyy hel­pos­ti ka­lal­le. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Le­vi­tä seos ka­lal­le. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 20 mi­nuut­tia tai kun­nes lohi on mel­kein kyp­sää. Tar­joi­le pe­ru­na­mu­hen­nok­sen ja vih­re­än sa­laa­tin, tai kei­tet­ty­jen kas­vis­ten kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ