Katri Schröder Kuvat Arto VuohelainenKoti ja keittiö 5/2012
4 annosta
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl hienonnettuja yrttejä,
esim. minttua ja persiljaa
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 prk (400/265 g) säilykekik-
herneitä
2 rkl korppujauhoja
½ tl suolaa
Kuorruttamiseen:
korppujauhoja
Friteeraukseen:
öljyä
Yrttikastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
4 rkl hienonnettuja yrttejä,
esim. minttua ja persiljaa
1 limetin raastettu kuori ja
½ limetin mehu
ripaus suolaa, sokeria ja
rouhittua mustapippuria
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä juustokuminan kanssa hetken aikaa. Nosta syrjään odottamaan.
2. Hienonna monitoimikoneessa ensin yrtit ja pistaasipähkinät muruiksi. Valuta kikherneet ja nosta monitoimikoneeseen sipuliseoksen, korppujauhojen ja suolan kanssa. Aja leikkuuterällä nopeasti karkeaksi soseeksi.
3. Muotoile massasta pullia kostutetuin käsin ja kääntele pullat kevyesti korppujauhoissa. Anna kasvispyöryköiden hetken aikaa vetäytyä ennen paistamista.
Friteeraa pullat runsaassa öljyssä kypsiksi.
4. Sekoita yrttikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua viileässä hetken aikaa ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2