Artikkeli

Kat­ri Schrö­der Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen­Ko­ti ja keit­tiö 5/2012

Yrttifalafelit

Yrttifalafelit napostellaan jogurt­ti­kas­tik­keessa dipattuina.

4 an­nos­ta

1 sa­lot­ti­si­pu­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 tl jau­het­tua juus­to­ku­mi­naa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 dl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä,

esim. mint­tua ja per­sil­jaa

1 dl kuo­rit­tu­ja pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1 prk (400/265 g) säi­ly­ke­kik-

her­nei­tä

2 rkl korp­pu­jau­ho­ja

½ tl suo­laa

Kuor­rut­ta­mi­seen:

korp­pu­jau­ho­ja

Fri­tee­rauk­seen:

öl­jyä

Yrt­ti­kas­ti­ke:

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

4 rkl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä,

esim. mint­tua ja per­sil­jaa

1 li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri ja

½ li­me­tin mehu

ri­paus suo­laa, so­ke­ria ja

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta öl­jys­sä juus­to­ku­mi­nan kans­sa het­ken ai­kaa. Nos­ta syr­jään odot­ta­maan.

2. Hie­non­na mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa en­sin yr­tit ja pis­taa­si­päh­ki­nät mu­ruik­si. Va­lu­ta kik­her­neet ja nos­ta mo­ni­toi­mi­ko­nee­seen si­pu­li­se­ok­sen, korp­pu­jau­ho­jen ja suo­lan kans­sa. Aja leik­kuu­te­räl­lä no­pe­as­ti kar­ke­ak­si so­seek­si.

3. Muo­toi­le mas­sas­ta pul­lia kos­tu­te­tuin kä­sin ja kään­te­le pul­lat ke­vy­es­ti korp­pu­jau­hois­sa. An­na kas­vis­pyö­ry­köi­den het­ken ai­kaa ve­täy­tyä en­nen pais­ta­mis­ta.

Fri­tee­raa pul­lat run­saas­sa öl­jys­sä kyp­sik­si.

4. Se­koi­ta yrt­ti­kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä het­ken ai­kaa en­nen tar­joi­lua.