Koti ja Keittiö 12/06
(25–30 kpl)
3 dl vettä
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoa
4 kananmunaa
Täyte:
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl valmista wienernougatrouhetta
Koristeluun:
noin 1 dl erikseen sulatettua
talous- ja valkosuklaata
2–3 rkl valmista wienernougatrouhetta
1. Pane pinnoitettuun kattilaan vesi ja voi. Kiehauta seos.
2. Nosta kattila liedeltä ja lisää koko jauhomäärä kerralla ja vatkaa voimakkaasti.
3. Pane kattila takaisin liedelle ja jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista.
4. Nosta kattila sivuun ja lisää hetken kuluttua munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
5. Pane taikina pursotinpussiin ja pursota pellille leivinpaperille pieniä kekoja.
6. Paista keskitasolla 200:ssa asteessa noin 20 minuuttia. Älä avaa uunia paiston aikana. Anna jäähtyä.
7. Vaahdota kerma ja lisää sekaan wienernogatrouhe noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Pursota täyte jäähtyneisiin, halkaistuihin tuulihattuihin. Koristele pinnat sulalla suklaalla ja wierernougatrouheella ja pane viileään hetkeksi niin, että kuorrute kovettuu. Tarjoa kahvin tai glögin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2