Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Wiener­nou­gat­hatut

(25–30 kpl)

3 dl vet­tä

100 g voi­ta

2 1/2 dl veh­nä­jau­hoa

4 ka­nan­mu­naa

Täy­te:

1 1/2 dl kuo­hu­ker­maa

1/2 dl val­mis­ta wie­ner­nou­gat­rou­het­ta

Ko­ris­te­luun:

noin 1 dl erik­seen su­la­tet­tua

ta­lous- ja val­ko­suk­laa­ta

2–3 rkl val­mis­ta wie­ner­nou­gat­rou­het­ta

1. Pane pin­noi­tet­tuun kat­ti­laan vesi ja voi. Kie­hau­ta seos.

2. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja li­sää koko jau­ho­mää­rä ker­ral­la ja vat­kaa voi­mak­kaas­ti.

3. Pane kat­ti­la ta­kai­sin lie­del­le ja jat­ka se­koit­ta­mis­ta, kun­nes tai­ki­na ir­to­aa kat­ti­lan reu­nois­ta.

4. Nos­ta kat­ti­la si­vuun ja li­sää het­ken ku­lut­tua mu­nat yk­si­tel­len koko ajan voi­mak­kaas­ti vat­ka­ten.

5. Pane tai­ki­na pur­so­tin­pus­siin ja pur­so­ta pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le pie­niä ke­ko­ja.

6. Pais­ta kes­ki­ta­sol­la 200:ssa as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. Älä avaa uu­nia pais­ton ai­ka­na. An­na jääh­tyä.

7. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää se­kaan wie­ner­no­gat­rou­he noin puo­li tun­tia en­nen tar­joi­lua. Pur­so­ta täy­te jääh­ty­nei­siin, hal­kais­tui­hin tuu­li­hat­tui­hin. Ko­ris­te­le pin­nat su­lal­la suk­laal­la ja wie­rer­nou­gat­rou­heel­la ja pane vii­le­ään het­kek­si niin, et­tä kuor­ru­te ko­vet­tuu. Tar­joa kah­vin tai glö­gin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ