Koti ja Keittiö 05/2006
(8–10:lle)
350 g mallaslimppua
1/2 dl kasvislientä
50 g voita tai margariinia
Täyte:
500 g smetanaa
2 1/2 dl kevytvispikermaa (20%)
2 isoa keltasipulia
150 g graavilohta
100 g mätiä tai
punaisia merilevähelmiä
2 tl wasabia
4 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
Päälle:
6–8 pientä retiisiä
1/2 dl vuonankaalin lehtiä
(1–2 rkl kuivattua merilevärouhetta)
Sivuille:
tuoretta vehnänorasta tai
vuonankaalia
1. Hienonna leipä tehosekoittimessa. Lisää sulatettu rasva ja kasvisliemi. Painele seos esim. neliömäiseen irtopohjavuokaan tiiviiksi kerrokseksi, peitä ja pane viileään odottamaan.
2. Vaahdota keskenään smetana ja vispikermavalmiste.
3. Kuullota sipulisilppu kevyesti rasvassa. Leikkaa graavilohi pieniksi paloiksi. Yhdistä sipulisilppu, graavilohipalat, mäti tai merilevähelmet ja wasabi smetanavaahtoon.
4. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota siihen liivatteet. Lisää jäähtynyt seos täytteeseen. Sekoita tasaiseksi ja kumoa täyte leipäpohjalle. Peitä ja hyydytä viileässä vähintään neljä tuntia.
5. Leikkaa huuhdottuihin retiiseihin viiltoja ja pane retiisit viileään veteen aukeamaan.
6. Poista vuoka ja juuri ennen tarjoilua. Koristele retiisikukilla, vuonankaalinlehdillä ja halutessassi merilevärouheella sekä vehnänoraalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2