Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Waldorfin salaattia ja graavilohta

Kuori selleri ja omenat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Purista päälle vähän sitruunamehua tummumisen estämiseksi...

150 g graa­vi­loh­ta

Wal­dor­fin sa­laat­ti:

1 kes­ki­ko­koi­nen juu­ri­sel­le­ri

2 Green Star tai Gran­ny Smith

-ome­naa

1 prk ana­nas­ren­kai­ta (125 g)

1/2 kkp sak­san­päh­ki­nöi­tä

Kas­ti­ke:

1/2 dl ke­vyt­ma­jo­nee­sia

1 dl ker­ma­vii­liä

2 rkl hu­na­jaa

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

Ko­ris­te­luun:

muu­ta­ma var­si­sel­le­rin var­si

sak­san­päh­ki­nöi­tä

mui­kun­mä­tiä

1. Kuo­ri sel­le­ri ja ome­nat. Raas­ta ne kar­ke­ak­si raas­teek­si. Pu­ris­ta pääl­le vä­hän sit­ruu­na­me­hua tum­mu­mi­sen es­tä­mi­sek­si. Pil­ko ana­nak­set jouk­koon.

2. Se­koi­ta kas­ti­ke­ai­nek­set kes­ke­nään ja yh­dis­tä sa­laat­tiin. An­na ve­täy­tyä kyl­mäs­sä muu­ta­ma tun­ti.

3. Li­sää sak­san­päh­ki­nät juu­ri en­nen tar­joi­lua. Ko­ris­te­le var­si­sel­le­rin leh­dil­lä.

4. Aset­te­le graa­vi­lo­hi sa­laa­tin mo­lem­min puo­lin. Ko­ris­te­le mui­kun­mä­dil­lä.