Koti ja keittiö 10/2011KATRI SCHRÖDERKUVAT ARTO VUOHELAINEN
6 annosta
1 kg jauhoista perunaa
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
nippu tuoreita yrttejä, esim. timjamia, oreganoa, rosmariinia
2 dl ruokakermaa
1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
25 g voita
1 dl kanalientä
1. Kuori ja viipaloi perunat.
2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella leikkuulautaa vasten. Ripottele päälle suola ja hienonna tahnaksi. Kaavi tahna kulhoon.
3. Lisää hienonnetut yrtit, kerma ja pehmeä vuohenjuusto. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
4. Voitele vuoka huolella ja lado perunaviipaleet vuokaan. Kaada yrtti-kermaseos tasaisesti päälle. Valuta pinnalle kanaliemi.
5. Paista perunagratiinia 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2