Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Vuohen­juus­to­nau­dan­li­ha­ham­pu­ri­lainen

Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi suikaleiksi. Pane kattilaan viinietikka, vesi, hunaja ja sipulisuikaleet...

1 kg–1 1/2 kg nau­dan ul­ko­fi­lee­tä

10 vii­pa­let­ta vuo­hen­juus­toa

150 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 ruuk­ku vil­li­ru­co­laa

(1/2 ruuk­kua ba­si­li­kaa)

bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa, sor­mi­suo­laa

ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Hu­na­ja-si­pu­li­hil­lo­ke:

6 kel­ta- tai pu­na­si­pu­lia

1/2 dl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1/2 dl vet­tä

1 dl hu­na­jaa

1/2 tl suo­laa

6 nei­lik­kaa

6 val­ko­pip­pu­ria

1. Leik­kaa kuo­ri­tut si­pu­lit ohuik­si sui­ka­leik­si.

2. Pane kat­ti­laan vii­nie­tik­ka, vesi, hu­na­ja ja si­pu­li­sui­ka­leet.

3. Hau­du­ta koh­ta­lai­sel­la läm­möl­lä 20–25 mi­nuut­tia, vä­lil­lä häm­men­tä­en. Kun nes­tees­tä on haih­tu­nut noin puo­let, al­kaa hil­lo­ke kiin­tey­tyä. Jääh­dy­tä.

4. Pais­ta pih­vit mo­lem­min puo­lin ha­lu­a­maa­si kyp­syy­teen. Maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la.

5. An­na pih­vien ve­täy­tyä het­ken ajan ja leik­kaa ne sit­ten ohu­eh­koik­si vii­pa­leik­si. Pidä läm­pi­mi­nä.

6. Paah­da säm­py­lät ja ko­koa ham­pu­ri­lai­set. Vii­meis­te­le täyt­teet til­kal­la bal­sa­mi­coa ja ri­pauk­sel­la suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­het­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ