Koti ja Keittiö 6-7/2006
1 kg–1 1/2 kg naudan ulkofileetä
10 viipaletta vuohenjuustoa
150 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku villirucolaa
(1/2 ruukkua basilikaa)
balsamiviinietikkaa, sormisuolaa
ja rouhittua mustapippuria
Hunaja-sipulihilloke:
6 kelta- tai punasipulia
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl vettä
1 dl hunajaa
1/2 tl suolaa
6 neilikkaa
6 valkopippuria
1. Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi suikaleiksi.
2. Pane kattilaan viinietikka, vesi, hunaja ja sipulisuikaleet.
3. Hauduta kohtalaisella lämmöllä 20–25 minuuttia, välillä hämmentäen. Kun nesteestä on haihtunut noin puolet, alkaa hilloke kiinteytyä. Jäähdytä.
4. Paista pihvit molemmin puolin haluamaasi kypsyyteen. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
5. Anna pihvien vetäytyä hetken ajan ja leikkaa ne sitten ohuehkoiksi viipaleiksi. Pidä lämpiminä.
6. Paahda sämpylät ja kokoa hampurilaiset. Viimeistele täytteet tilkalla balsamicoa ja ripauksella suolaa ja mustapippurirouhetta.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ