Koti ja keittiö 5/2011 KATRI SCHRÖDER | KUVAT ARTO VUOHELAINEN
noin 20 kpl
1 iso (noin 350 g) kesäkurpitsa
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
6 munaa
3/4 dl maitoa tai vettä
150 g vuohenjuustoa
3 dl pastajuusto- tai
parmesaaniraastetta
Vuokien voiteluun:
öljyä, voita tai margariinia
1. Pese kesäkurpitsa ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuullota kesäkurpitsaraastetta ensin kuivalla teflonpannulla niin, että ylimääräinen neste haihtuu. Lisää pannulle sipulit ja öljy ja kääntele, kunnes seos saa hieman väriä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa kulhossa munat ja maito. Paloittele vuohenjuusto ja sekoita se juustoraasteen ja kesäkurpitsaseoksen kanssa muna-seokseen. Kääntele ainekset tasaiseksi.
4. Voitele muffinipellin kolot. Valuta munakasseosta koloihin niin, että ne jäävät hieman vajaasti puolilleen. Kypsennä munakkaita 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa munakkaat vuoista.
Valmistusaika: noin 50 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2