Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2011 KAT­RI SCHRÖ­DER | KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Vuohenjuusto-kesäkur­pit­sa­mu­na­kas­muf­finit

Pese kesäkurpitsa ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valko­si­pu­lin­kynnet...

noin 20 kpl

1 iso (noin 350 g) ke­sä­kur­pit­sa

1 sa­lot­ti­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1/2 tl suo­laa

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

6 mu­naa

3/4 dl mai­toa tai vet­tä

150 g vuo­hen­juus­toa

3 dl pas­ta­juus­to- tai

par­me­saa­ni­raas­tet­ta

Vuo­kien voi­te­luun:

öl­jyä, voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1. Pese ke­sä­kur­pit­sa ja raas­ta se kar­ke­ak­si raas­teek­si. Kuo­ri ja hie­non­na sa­lot­ti­si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Kuul­lo­ta ke­sä­kur­pit­sa­raas­tet­ta en­sin kui­val­la tef­lon­pan­nul­la niin, et­tä yli­mää­räi­nen nes­te haih­tuu. Li­sää pan­nul­le si­pu­lit ja öl­jy ja kään­te­le, kun­nes seos saa hie­man vä­riä. Maus­ta suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la. An­na jääh­tyä.

3. Vat­kaa kul­hos­sa mu­nat ja mai­to. Pa­loit­te­le vuo­hen­juus­to ja se­koi­ta se juus­to­raas­teen ja ke­sä­kur­pit­sa­se­ok­sen kans­sa muna-se­ok­seen. Kään­te­le ai­nek­set ta­sai­sek­si.

4. Voi­te­le muf­fi­ni­pel­lin ko­lot. Va­lu­ta mu­na­kas­se­os­ta ko­loi­hin niin, et­tä ne jää­vät hie­man va­jaas­ti puo­lil­leen. Kyp­sen­nä mu­nak­kai­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–18 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä het­ki ja ku­moa mu­nak­kaat vuo­is­ta.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 50 min.