Artikkeli

Vuohen­juus­tog­ra­ti­noidut perunat

Pese perunat huolellisesti ja halkaise ne kahtia. Sivele perunat kevyesti öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nosta perunan­puo­likkaat uunivuokaan...

6 Ro­sa­mun­da-pe­ru­naa

olii­vi­öl­jyä

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria

Pro­ven­cen yrt­ti­maus­tet­ta

200 g vuo­hen­juus­toa

tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

1. Pese pe­ru­nat huo­lel­li­ses­ti ja hal­kai­se

ne kah­tia. Si­ve­le pe­ru­nat ke­vy­es­ti öl­jyl­lä

ja maus­ta suo­lal­la sekä pip­pu­ril­la. Nos­ta

pe­ru­nan­puo­lik­kaat uu­ni­vuo­kaan.

2. Pais­ta pe­ru­nat kyp­sik­si 200-as­tei­ses­sa

uu­nis­sa, noin 50-60 mi­nuut­tia.

3. Ri­pot­te­le kyp­sien pe­ru­noi­den pääl­le

yrt­ti­maus­tet­ta ja mu­ren­net­tua vuo­hen­juus­toa.

Vii­meis­te­le ros­ma­rii­ni­sil­pul­la ja

va­lu­ta pääl­le tilk­ka olii­vi­öl­jyä.

4. Gra­ti­noi pe­ru­nat 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa,

kun­nes juus­to on saa­nut kau­niin

rus­ke­an vä­rin, noin 10 mi­nuut­tia.

Koti ja Keit­tiö 4/2004

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ