Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2008

Vuohenjuusto-broileripiirakka

8–10 an­nos­ta

Poh­ja:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 rkl vet­tä

Li­säk­si:

1 pss kui­vat­tu­ja her­nei­tä

Täy­te:

puo­li­kas gril­lat­tu broi­le­ri

200 g vuo­hen­juus­toa

1 iso, kel­tai­nen pap­ri­ka

6-8 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

1 dl mus­tia, ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

Mu­na­mai­to:

4 mu­naa

2 dl mai­toa

2 dl ruo­ka­ker­maa

ri­paus suo­laa

hie­man val­ko­pip­pu­ria

1. Val­mis­ta poh­ja­tai­ki­na. Mit­taa jau­hot ja ras­va kul­hoon ja nypi se­kai­sin. Li­sää kyl­mä vesi ja se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Kää­ri kel­muun ja lai­ta jää­kaap­piin het­kek­si.

2. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta sie­me­net ja kan­ta. Lai­ta pap­ri­kan­puo­lik­kaat pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le kuo­ri­puo­li ylös­päin. Kyp­sen­nä pap­ri­koi­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä, kuo­ri ja leik­kaa pit­kit­täin vii­pa­leik­si.

3. Pois­ta broi­le­ris­ta nah­ka ja ir­ro­ta li­hat luis­ta. Leik­kaa broi­le­rin­li­ha pie­nem­mik­si pa­loik­si.

4. Raas­ta vuo­hen­juus­to ja va­lu­ta ja sui­ka­loi au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit.

5. Ota tai­ki­na jää­kaa­pis­ta ja pai­ne­le voi­del­lun pii­ras­vuo­an poh­jal­le. Lai­ta pääl­le lei­vin­pa­pe­ri ja kaa­da pääl­le pus­sil­li­nen kui­vat­tu­ja her­nei­tä. Pis­te­le poh­ja ja esi­pais­ta sitä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Pois­ta her­neet ja lei­vin­pa­pe­ri.

6. Le­vi­tä pii­ras­vuo­an pääl­le broi­le­rit, pap­ri­kat, to­maa­tit ja olii­vit. Ri­pot­te­le pääl­le vuo­hen­juus­to ja tim­ja­mi.

7. Se­koi­ta mu­na­mai­to ja kaa­da pii­raan pääl­le. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa vie­lä noin puo­li tun­tia kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ