MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 5/2013
noin 30 kpl
puolikas vuokaleipä
(esim. Samsaran siemenvuoka)
200 g vuohenjuustoa
100 g aurinkokuivattuja
tomaatteja
noin 1 dl rucolaa hienonnettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
puisia jäätelö- tai tikkaritikkuja
Koristeluun:
mustia oliiveja hienonnettuna vihreitä oliiveja hienonnettuna ruohosipulia hienonnettuna
paahdettuja pinjansiemeniä hienonnettuna
1. Paloittele leipä ja hienonna monitoimikoneessa karkeaksi muruseokseksi. Kaada leipämurut
kulhoon.
2. Leikkaa vuohenjuustosta kovat kuoret ohuelti pois. Murustele juusto.
3. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna myös rucola.
4. Lisää murusteltu juusto, aurinkokuivatut tomaatit ja rucola leipämuruseokseen. Sekoita tasaiseksi.
5. Anna massan jähmettyä hetki jääkaapissa.
6. Pyörittele massasta pieniä palloja. Anna jälleen jähmettyä jääkaapissa.
7. Pyöräytä kukin pallo aina joko vihreässä tai mustassa oliivisilpussa tai ruohosipulisilpussa.
Myös paahdetut ja rouhitut pinjansiemenet sopivat koristeeksi.
8. Laita pallot tarjoiluvadille, työnnä kuhunkin pieni jäätelö tai tikkaritikku. Säilytä kelmulla peitettynä viileässä ennen tarjoilua.
Vinkki: Puisia jäätelötikkuja voi ostaa askartelutarvikeliikkeistä ja tikkaritikkuja leivontatarvikeliikkeistä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2