Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2009

Vodka-sitrusgraavattu lohi

Nypi kalasta ruodot mahdollisimman tarkasti. Leikkaa filee kahtia. Laita palat leivinpaperille nahkapuoli alaspäin...

Oh­je nel­jäl­le

1 lo­hi­fi­lee (noin 1 kg)

2 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 rkl so­ke­ria

1 rkl vod­kaa

1 rkl ko­ri­an­te­rin­sie­me­niä

1 1/2 rkl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

1/2 rkl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Nypi ka­las­ta ruo­dot mah­dol­li­sim­man tar­kas­ti. Leik­kaa fi­lee kah­tia. Lai­ta pa­lat lei­vin­pa­pe­ril­le nah­ka­puo­li alas­päin.

2. Pese sit­ruu­nat huo­lel­li­ses­ti ja raas­ta kuo­ret. Varo, et­tei val­kois­ta osaa tule mu­kaan.

3. Ri­pot­te­le fi­leil­le en­sin so­ke­ri, sil­lä se aut­taa pin­taa py­sy­mään peh­me­ä­nä. Pirs­kot­te­le pääl­le vod­ka. Li­sää lo­put maus­teet ta­sai­ses­ti fi­leen pin­taan. Ota huo­mi­oon, et­tä pak­sum­paan pää­hän kan­nat­taa lait­taa enem­män maus­tei­ta. Nos­ta fi­leet vas­tak­kain nah­ka­puo­let ulos­päin.

4. Kää­ri kala kel­muun tai muo­vi­pus­siin. Lai­ta ke­vyt pai­no ka­lan pääl­le. An­na ka­lan graa­vau­tua jää­kaa­pis­sa vuo­ro­kau­den ajan. Kään­nä ka­laa ker­ran maus­ta­mi­sen ai­ka­na.

5. Pyy­hi kala ta­lous­pa­pe­ril­la ja leik­kaa fi­leis­tä te­rä­väl­lä veit­sel­lä vi­not­tain ohui­ta vii­pa­lei­ta.