Koti ja keittiö 11/2009
Ohje neljälle
1 lohifilee (noin 1 kg)
2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sokeria
1 rkl vodkaa
1 rkl korianterinsiemeniä
1 1/2 rkl karkeaa merisuolaa
1/2 rkl mustapippuria myllystä
1. Nypi kalasta ruodot mahdollisimman tarkasti. Leikkaa filee kahtia. Laita palat leivinpaperille nahkapuoli alaspäin.
2. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Varo, ettei valkoista osaa tule mukaan.
3. Ripottele fileille ensin sokeri, sillä se auttaa pintaa pysymään pehmeänä. Pirskottele päälle vodka. Lisää loput mausteet tasaisesti fileen pintaan. Ota huomioon, että paksumpaan päähän kannattaa laittaa enemmän mausteita. Nosta fileet vastakkain nahkapuolet ulospäin.
4. Kääri kala kelmuun tai muovipussiin. Laita kevyt paino kalan päälle. Anna kalan graavautua jääkaapissa vuorokauden ajan. Käännä kalaa kerran maustamisen aikana.
5. Pyyhi kala talouspaperilla ja leikkaa fileistä terävällä veitsellä vinottain ohuita viipaleita.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2