Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Vitello tonnato kalkkunasta eli kalkkunaa tonni­ka­la­kas­tikkeen kera

Paista kalkkunarulla pakkauksen ohjeen mukaan uunissa kypsäksi. Anna lihan jäähtyä hetki ja poista mahdollinen suojaverkko. Hienonna valko­si­pu­lin­kynnet ja timjami ja painele mausteet lihan pintaan...

1 kg:n pais­to­val­mis kalk­ku­nan­tai broi­le­rin­fi­lee­rul­la

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

Kas­ti­ke:

2 kel­tu­ais­ta

1 rkl di­jo­nin­si­nap­pia

1 tl so­ke­ria

1 tl suo­laa

1 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

2 1/2 dl ryp­si­öl­jyä

1 prk ton­ni­ka­laa ve­des­sä

2–3 an­jo­vis­fi­lee­tä

Li­suk­keek­si:

1 pu­na­si­pu­li

8–10 isoa kap­ris­ta

1. Pais­ta kalk­ku­na­rul­la pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan uu­nis­sa kyp­säk­si. An­na li­han jääh­tyä het­ki ja pois­ta mah­dol­li­nen suo­ja­verk­ko. Hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja tim­ja­mi ja pai­ne­le maus­teet li­han pin­taan. Kää­räi­se liha tiu­kas­ti fo­li­oon ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään pari tun­tia tai mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

2. Kas­ti­ke: mit­taa te­ho­se­koit­ti­meen kel­tu­ai­set, si­nap­pi, so­ke­ri, suo­la ja pip­pu­ri sekä puo­let val­ko­vii­nie­ti­kas­ta ja se­koi­ta. Li­sää öl­jy ohu­e­na nau­ha­na ko­neen käy­des­sä, kun­nes kas­ti­ke on ma­jo­nee­si­mais­ta. Li­sää lo­put val­ko­vii­nie­ti­kas­ta sekä va­lu­tet­tu ton­ni­ka­la ja an­jo­vik­set pie­nis­sä eris­sä. Se­koi­ta ta­sai­sek­si kas­tik­keek­si. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa mie­lel­lään yön yli.

3. Leik­kaa pais­ti ohuik­si vii­pa­leik­si, aset­te­le tar­joi­lu­va­dil­le ja le­vi­tä li­ha­vii­pa­leil­le ton­ni­ka­la­kas­ti­ket­ta. Ko­ris­te­le pais­ti pu­na­si­pu­li­sui­ka­leil­la ja kap­rik­sil­la.