Koti ja keittiö 12/2008
4-6 annosta
3 dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl espressopikakahvijauhetta
1 vaniljatanko
3 keltuaista
2 dl kuohu- tai vispikermaa
100 g valkosuklaata
2 - 3 rkl viskiä
Koristeluun:
suklaakahvipapuja tai
espressokahvipapuja
1. Mittaa maito, puolet sokerista (½ dl), kahvijauhe ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen kiehahtaa. Poista vaniljatanko.
2. Mittaa loput sokerista (½ dl) ja keltuaiset kulhoon ja vaahdota kevyesti. Kaada joukkoon lämmin maito samalla sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan, laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes massa sakenee. Paloittele joukkoon suklaa, anna sen sulaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
3. Vaahdota kerma. Sekoita viski ja kermavaahto jäädykemassaan. Kaada seos annosvuokiin ja peitä vuoat kelmulla. Anna jäätyä pakastimessa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
4. Ota jäädykkeet huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua. Koristele suklaakahvipapumakeisilla tai espressokahvipavuilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2