Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2008

Viski-valkosuklaa-jäädykkeet

Mittaa maito, puolet sokerista (½ dl), kahvijauhe ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen kiehahtaa. Poista vaniljatanko...

4-6 an­nos­ta

3 dl mai­toa

1 dl so­ke­ria

1 tl esp­res­so­pi­ka­kah­vi­jau­het­ta

1 va­nil­ja­tan­ko

3 kel­tu­ais­ta

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

100 g val­ko­suk­laa­ta

2 - 3 rkl vis­kiä

Ko­ris­te­luun:

suk­laa­kah­vi­pa­pu­ja tai

esp­res­so­kah­vi­pa­pu­ja

1. Mit­taa mai­to, puo­let so­ke­ris­ta (½ dl), kah­vi­jau­he ja hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko kat­ti­laan. Kuu­men­na se­os­ta sa­mal­la se­koit­ta­en, kun­nes so­ke­ri su­laa. An­na se­ok­sen kie­hah­taa. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko.

2. Mit­taa lo­put so­ke­ris­ta (½ dl) ja kel­tu­ai­set kul­hoon ja vaah­do­ta ke­vy­es­ti. Kaa­da jouk­koon läm­min mai­to sa­mal­la se­koit­ta­en. Kaa­da seos ta­kai­sin kat­ti­laan, lai­ta kat­ti­la lie­del­le ja kuu­men­na mie­dol­la läm­möl­lä koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes mas­sa sa­ke­nee. Pa­loit­te­le jouk­koon suk­laa, an­na sen su­laa ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na jääh­tyä.

3. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta vis­ki ja ker­ma­vaah­to jää­dy­ke­mas­saan. Kaa­da seos an­nos­vuo­kiin ja pei­tä vuo­at kel­mul­la. An­na jää­tyä pa­kas­ti­mes­sa vä­hin­tään pari tun­tia, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

4. Ota jää­dyk­keet huo­neen­läm­pöön hie­man en­nen tar­joi­lua. Ko­ris­te­le suk­laa­kah­vi­pa­pu­ma­kei­sil­la tai esp­res­so­kah­vi­pa­vuil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ