Mari Harjula • Kuvat Fabian BjörkLISÄTIETOA:Sami Tallberg: Villiyrttikeittokirja Jouni Toivanen: Viettelevät villiyrtit – Luonnon herkkuja arkeen ja juhlaanKatariina Vuori: Nokkonen – Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista KOTI JA KEITTIÖ 5/2016
4 annosta
kourallinen peltokanankaalinlehtiä
kourallinen voikukanlehtiä
muutamia pihlajanlehtiä
hieman siankärsämöä
metsäorvokkeja
maksaruohoa
noin 1 dl saksanpähkinöitä
Lisäksi:
150 g pehmeää sinihome- tai kotijuustoa
Hunaja-sinappivinegretti:
1 ½ rkl dijonin kokojyväsinappia
1rkl juoksevaa hunajaa
1rkl sitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)
4 rkl neitsytoliiviöljyä
ripaus merisuolaa
rouhittua mustapippuria
1. Huuhtele ja kuivaa villiyrtit tarvittaessa. Revi sopiviksi suupaloiksi ja levitä tarjoiluvadille.
2. Rouhi pähkinät pienemmiksi ja levitä salaatille. Murenna päälle myös juusto.
3. Sekoita vinegretin ainekset keskenään esimerkiksi pienessä lasitölkissä. Pirskota salaatin päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2