Mari Harjula • Kuvat Fabian BjörkLISÄTIETOA:Sami Tallberg: Villiyrttikeittokirja Jouni Toivanen: Viettelevät villiyrtit – Luonnon herkkuja arkeen ja juhlaanKatariina Vuori: Nokkonen – Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista KOTI JA KEITTIÖ 5/2016
1(400 g) valmis pakastepiiraspohja
½ l maitohorsmaa, peltokanankaalia tai vuohenputkea
120 g pekonia tai pancettaa
50 g parmesaanijuustoa
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl kermaa
2 munaa
Koristeluun:
peltokanankaalinlehtiä
1. Sulata ja kauli piiraspohja piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
2. Kiehauta maitohorsmat nopeasti. Paloittele villiyrtit.
3. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi kuivalla kuumalla pannulla.
4. Raasta juusto.
5. Laita piiraspohjan päälle villiyrtit, pekonit ja parmesaanijuusto. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
6. Sekoita kerma ja munat ja kaada piirasvuokaan täytteiden päälle.
7. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2