Mari Harjula • Kuvat Fabian BjörkLISÄTIETOA:Sami Tallberg: Villiyrttikeittokirja Jouni Toivanen: Viettelevät villiyrtit – Luonnon herkkuja arkeen ja juhlaanKatariina Vuori: Nokkonen – Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista KOTI JA KEITTIÖ 5/2016
4 annosta
500 g paksua maustamatonta jogurttia (turkkilaista tai kreikkalaista)
¾ tl suolaa kourallinen suolaheinää, poimunlehtiä ja ketunleipää
Tarjoiluun:
näkkileipää
ketunleipiä
1. Aseta sideharsolla vuorattu siivilä tai suodatinpaperilla varustettu kahvinsuodatin muovi- tai teräskulhon päälle.
2. Sekoita suola jogurttiin. Hienonna villiyrtit ja lisää ne seokseen.
3. Lusikoi jogurtti sideharson tai kahvinsuodattimen päälle. Nosta kulho jääkaappiin ja anna sen valua yön yli. Jos haluat juustosta kiinteämpää, anna sen valua pidempään.
4. Tarjoile tuorejuustomainen villiyrttilabneh näkkileipien kera ketunleivillä koristeltuna.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2