Koti ja keittiö 8/2011 KATRI SCHRÖDER | KUVA REETTA PASANEN
8 annosta
1 prk (460/220 g) säilöttyjä viiniköynnöksen lehtiä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
3 isoa sipulia
3 rkl oliiviöljyä
4 rkl rouhittuja pinjansiemeniä
1 1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja persiljaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
5 dl kiehuvaa vettä
1. Liota viiniköynnöksen lehtikääröjä ensin puolisen tuntia kylmässä vedessä – astia saa olla iso. Erottele lehdet varovasti toisistaan, valuta ja aseta talouspaperille kuivumaan.
2. Keitä riisi napakan kypsäksi ja valuta.
3. Kuori sipulit ja leikkaa hienoksi silpuksi. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon rouhitut pinjansiemenet ja hienonnetut yrtit. Sekoita sipuliseos riisin joukkoon. Mausta seos suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja puolen sitruunan mehulla.
4. Aseta laakean paistokasarin pohjalle muutama viininlehti. Pohjalle käyvät revenneet viinilehdet. Asettele lehdet leikkuulaudalle ja nosta jokaiselle lehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taittele kääröiksi ja aseta valmiit kääryleet pannulle vieri viereen.
5. Sekoita puolen sitruunan mehu ja oliiviöljy keskenään. Valuta kääryleiden päälle. Kaada lopuksi kääryleille kuuma vesi ja aseta kanneksi lautanen, jotta kääryleet eivät aukea kypsyessään. Hauduta kääryleitä noin tunti. Tarjoa kuumina tai kylminä alkupalapöydässä tai pääruokana.
Vinkki: Suolaliemeen säilöttyjä viiniköynnöksen lehtiä löytyy useista marketeista ja herkkukaupoista.
Valmistusaika: noin 1 t + lehtien liotus ja kääryleiden kypsennys noin 1 1/2 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2