Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Viikunapiirakka

Leikkaa viikunat pitkittäin neljään osaan. Sekoita vehnäjauhoihin mausteet ja nypi seokseen rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi...

6–8 vii­ku­naa

Poh­ja:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

ri­paus suo­laa

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

175 g voi­ta

2 dl so­ke­ria

3 mu­naa

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

yh­den ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

3 rkl ap­pel­sii­ni­me­hua

Pin­nal­le:

man­te­li­las­tu­ja

1. Leik­kaa vii­ku­nat pit­kit­täin nel­jään osaan.

2. Se­koi­ta veh­nä­jau­hoi­hin maus­teet ja nypi se­ok­seen ras­va. Li­sää kyl­mä vesi ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja lai­ta jää­kaap­piin noin puo­lek­si tun­nik­si.

3. Pai­ne­le ohu­ek­si kau­lit­tu tai­ki­na pii­ras­vuo­kaan ja pis­te­le haa­ru­kal­la. Esi­kyp­sen­nä poh­jaa 200 as­tees­sa noin 5 mi­nuut­tia.

4. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa täy­te. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Li­sää jau­hot, ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu.

5. Kie­hau­ta ras­va kat­ti­las­sa vä­lil­lä se­koit­ta­en. Kun vaah­to al­kaa las­kea ja voi­su­la on kau­niin vaa­le­an­rus­ke­aa, siir­rä kat­ti­la pois lie­del­tä. Varo polt­ta­mas­ta voi­ta. Li­sää voi­su­la täyt­tee­seen ja kaa­da täy­te pii­ras­poh­jan pääl­le.

6. Las­ke uu­nin läm­pö­ti­la 175 as­tee­seen ja pais­ta pii­ras kyp­säk­si, noin 25–30 mi­nuut­tia.

7. Tar­joi­le läm­pi­mä­nä tai kyl­mä­nä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ