Koti ja Keittiö 05/2006
6–8 viikunaa
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
175 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1/2 dl vehnäjauhoja
yhden appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinimehua
Pinnalle:
mantelilastuja
1. Leikkaa viikunat pitkittäin neljään osaan.
2. Sekoita vehnäjauhoihin mausteet ja nypi seokseen rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
3. Painele ohueksi kaulittu taikina piirasvuokaan ja pistele haarukalla. Esikypsennä pohjaa 200 asteessa noin 5 minuuttia.
4. Valmista sillä aikaa täyte. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, appelsiinin raastettu kuori ja mehu.
5. Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea ja voisula on kauniin vaaleanruskeaa, siirrä kattila pois liedeltä. Varo polttamasta voita. Lisää voisula täytteeseen ja kaada täyte piiraspohjan päälle.
6. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista piiras kypsäksi, noin 25–30 minuuttia.
7. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2