Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/06

Viikuna-pähkinäleipä

Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja suola keskenään kulhossa. Lisää joukkoon piimä, vesi ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi...

(1 vuo­ka­lei­pä)

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl ruis­jau­ho­ja

1 1/2 rkl so­ke­ria

2 tl ruo­ka­soo­daa

1 tl suo­laa

2 dl pii­mää

2 dl vet­tä

25 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

200 g kui­vat­tu­ja vii­ku­noi­ta

70 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

1. Se­koi­ta jau­hot, so­ke­ri, soo­da ja suo­la kes­ke­nään kul­hos­sa. Li­sää jouk­koon pii­mä, vesi ja su­la­tet­tu ras­va. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

2. Leik­kaa vii­ku­nat pie­nem­mik­si pa­loik­si ja rou­hi hie­man sak­san­päh­ki­nöi­tä. Li­sää vii­ku­nat ja sak­san­päh­ki­nät tai­ki­naan.

3. Voi­te­le pit­kä­no­mai­nen lei­pä­vuo­ka ja pai­ne­le tai­ki­na vuo­an poh­jal­le.

4. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 40–45 mi­nuut­tia. Ku­moa lei­pä vuo­as­ta ja jääh­dy­tä ri­ti­län pääl­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ