Koti ja Keittiö 10/06
(1 vuokaleipä)
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 1/2 rkl sokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 dl piimää
2 dl vettä
25 g voita tai margariinia
200 g kuivattuja viikunoita
70 g saksanpähkinöitä
1. Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja suola keskenään kulhossa. Lisää joukkoon piimä, vesi ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Leikkaa viikunat pienemmiksi paloiksi ja rouhi hieman saksanpähkinöitä. Lisää viikunat ja saksanpähkinät taikinaan.
3. Voitele pitkänomainen leipävuoka ja painele taikina vuoan pohjalle.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin 40–45 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ja jäähdytä ritilän päällä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2