Koti ja keittiö 12/2009
noin 20 kpl
1 patonki
Maksatahna:
1 pkt (300 g) broilerinmaksaa
1–2 salottisipulia
50 g kylmäsavukinkkua
1 rkl tuoretta salviaa
hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 dl punaviiniä suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl ranskankermaa
Tarjoiluun:
noin 6 viikunaa
salvianlehtiä
1. Leikkaa maksoista jänteet ja rasva pois. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuutioi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kinkku.
2. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Lisää sipulit ja kinkku ja kääntele hetki. Lisää pannulle maksa ja paista käännellen, kunnes maksa saa väriä pintaansa. Lisää viini ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia. Jäähdytä hetki. Hienonna seos tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja pyöräytä tasaisen kuohkeaksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
3. Viipaloi patonki ja laita viipaleet leivinpaperille pellille. Paahda uunissa grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes ne ovat rapeita ja saavat hieman väriä.
4. Lohko viikunat. Sivele maksatahnaa leiville. Viimeistele viikunalohkolla ja salvianlehdellä. Tarjoa heti alkupalana tai pikkusyötävänä.
Aika: noin 30 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2