Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2009

Viikuna-maksacrostinit

Leikkaa maksoista jänteet ja rasva pois. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuutioi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kinkku...

noin 20 kpl

1 pa­ton­ki

Mak­sa­tah­na:

1 pkt (300 g) broi­le­rin­mak­saa

1–2 sa­lot­ti­si­pu­lia

50 g kyl­mä­sa­vu­kink­kua

1 rkl tuo­ret­ta sal­vi­aa

hie­non­net­tu­na

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl voi­ta

1 dl pu­na­vii­niä suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1/2 dl rans­kan­ker­maa

Tar­joi­luun:

noin 6 vii­ku­naa

sal­vi­an­leh­tiä

1. Leik­kaa mak­sois­ta jän­teet ja ras­va pois. Huuh­te­le ne kyl­mäl­lä ve­del­lä ja kuu­ti­oi. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Kuu­ti­oi kink­ku.

2. Kuu­men­na öl­jy ja voi pan­nul­la. Li­sää si­pu­lit ja kink­ku ja kään­te­le het­ki. Li­sää pan­nul­le mak­sa ja pais­ta kään­nel­len, kun­nes mak­sa saa vä­riä pin­taan­sa. Li­sää vii­ni ja maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la. An­na hau­tua kan­nen al­la kym­me­ni­sen mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä het­ki. Hie­non­na seos te­ho­se­koit­ti­mes­sa tai sau­va­se­koit­ti­mel­la. Li­sää rans­kan­ker­ma ja pyö­räy­tä ta­sai­sen kuoh­ke­ak­si. Pei­tä kel­mul­la ja siir­rä jää­kaap­piin odot­ta­maan.

3. Vii­pa­loi pa­ton­ki ja lai­ta vii­pa­leet lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le. Paah­da uu­nis­sa gril­li­vas­tuk­sen al­la muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes ne ovat ra­pei­ta ja saa­vat hie­man vä­riä.

4. Loh­ko vii­ku­nat. Si­ve­le mak­sa­tah­naa lei­vil­le. Vii­meis­te­le vii­ku­na­loh­kol­la ja sal­vi­an­leh­del­lä. Tar­joa heti al­ku­pa­la­na tai pik­ku­syö­tä­vä­nä.

Ai­ka: noin 30 min

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ