Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2010 Kat­ri Schrö­der

Vihreät macaron-leivokset

Valmista ensin täyte. Vaahdota tuorejuusto, voi, lemon curd ja Matcha-jauhe kulhossa. Nosta täyte kylmään vetäytymään leivosten teon ajaksi...

noin 15 kpl

50 g kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

50 g pis­taa­si­päh­ki­nän­sy­dä­miä

2 tl vih­re­ää Matc­ha-tee­jau­het­ta

3 dl to­mu­so­ke­ria

2 val­ku­ais­ta

1 rkl so­ke­ria

Täy­te:

100 g tuo­re­juus­toa

25 g peh­me­ää voi­ta

2 rkl le­mon curd -tah­naa

veit­sen­kär­jel­li­nen vih­re­ää Matc­ha-tee­jau­het­ta

1. Val­mis­ta en­sin täy­te. Vaah­do­ta tuo­re­juus­to, voi, le­mon curd ja Matc­ha-jau­he kul­hos­sa. Nos­ta täy­te kyl­mään ve­täy­ty­mään lei­vos­ten teon ajak­si.

2. Hie­non­na te­ho­se­koit­ti­mes­sa man­te­lit ja pis­taa­si­päh­ki­nät hie­non­hie­nok­si jau­heek­si. Se­koi­ta jouk­koon tee­jau­he ja to­mu­so­ke­ri.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set peh­me­äk­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri ja vat­kaa, kun­nes vaah­to on vaa­le­aa ja jäyk­kää. Nos­te­le man­te­li-päh­ki­nä­se­os va­ro­vas­ti val­ku­ais­vaah­toon.

4. Nos­te­le tai­ki­nas­ta uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le noin 30 ruo­ka­lu­si­kal­li­sen ko­kois­ta no­ka­ret­ta. Jätä hie­man le­vi­ä­mis­va­raa. An­na ma­ren­ki­kek­sien sei­soa 10 mi­nuut­tia huo­neen­läm­mös­sä. Pais­ta 150-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

5. Jaa täy­te puo­lel­le mää­räl­le lei­vos­poh­jia ja pai­na toi­set poh­jat poh­ja­puo­li edel­lä kan­nek­si.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 45 min.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ