Koti ja keittiö 11/2010 Katri Schröder
noin 15 kpl
50 g kuorittuja manteleita
50 g pistaasipähkinänsydämiä
2 tl vihreää Matcha-teejauhetta
3 dl tomusokeria
2 valkuaista
1 rkl sokeria
Täyte:
100 g tuorejuustoa
25 g pehmeää voita
2 rkl lemon curd -tahnaa
veitsenkärjellinen vihreää Matcha-teejauhetta
1. Valmista ensin täyte. Vaahdota tuorejuusto, voi, lemon curd ja Matcha-jauhe kulhossa. Nosta täyte kylmään vetäytymään leivosten teon ajaksi.
2. Hienonna tehosekoittimessa mantelit ja pistaasipähkinät hienonhienoksi jauheeksi. Sekoita joukkoon teejauhe ja tomusokeri.
3. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykkää. Nostele manteli-pähkinäseos varovasti valkuaisvaahtoon.
4. Nostele taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle noin 30 ruokalusikallisen kokoista nokaretta. Jätä hieman leviämisvaraa. Anna marenkikeksien seisoa 10 minuuttia huoneenlämmössä. Paista 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Jaa täyte puolelle määrälle leivospohjia ja paina toiset pohjat pohjapuoli edellä kanneksi.
Valmistusaika: noin 45 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2