KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2013
4–6 annosta
2 sitruunaruohoa
2 dl maitoa
1 ½ dl sokeria
4 keltuaista
4 dl kuohukermaa
200 g viherherukoita
1. Poista sitruunaruohoista uloimmat suojalehdet, kuivat yläosat ja kannat. Paloittele varret ja painele palat rikki veitsen lappeella, jotta hienot aromit tulevat esille.
2. Nosta sitruunaruohon palaset, maito ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja nosta syrjään. Peitä kannella ja anna maustua 30 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada neste takaisin kattilaan.
3. Laita keltuaiset erilliseen kulhoon ja riko niiden rakenne.
4. Lisää puolet kermasta sitruunaruoholiemen joukkoon ja kuumenna liemi kiehumispisteeseen. Kaada liemi kattilaan, joka on kuumassa vesihauteessa. Lisää keltuaiset joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen.
5. Anna veden kiehua hiljalleen. Sekoita seosta koko ajan, kunnes massa sakenee noin viidessä minuutissa. Kaada seos jäähtymään. Peitä kelmulla niin, ettei pinnalle muodostu kalvoa.
6. Vatkaa loppu kermasta löysäksi vaahdoksi. Survo viherherukat ja painele seos siivilän läpi. Kääntele kermavaahto ja viherherukkasose täysin jäähtyneen munaseoksen joukkoon. Kaada seos kannelliseen rasiaan ja nosta pakkaseen.
7. Sekoita muutaman kerran pakastumisen aikana. Voit myös käyttää jäädyttämiseen jäätelökonetta, jossa jäätelö valmistuu noin puolessa tunnissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2