Koti ja Keittiö 08/06
(6–8:lle)
3 dl viherherukoita
5 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 1/2 rkl perunajauhoja
Rosmariinilumi:
2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
1 valkuainen
1/2–1 dl tomusokeria
1/2 tl silputtua rosmariinia
Koristeluun:
kokonaisia viherherukoita
1. Valmista ensin rosmariinilumi. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja lisää tomusokeri, valkuaisvaahto ja hienoksi silputtu rosmariini. Nosta vaahto viileään siksi aikaa kun valmistat kiisselin.
2. Ota jokunen kokonainen viherherukka sivuun koristelua varten. Pane kattilaan loput viherherukat ja survo ne pohjaa vasten soseeksi. Keitä pari minuuttia. Siivilöi seos uuteen kattilaan.
3. Lisää vesi, sokeri ja sitruunamehu.
4. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja kaada suurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan seosta sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa ja nosta kattila heti sivuun. Ripottele pinnalle sokeria ja anna kiisselin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Kokoa annokset juuri ennen tarjoilua. Jaa annoskulhojen pohjalle viileää rosmariinilunta ja valele päälle viherherukkakiisseliä. Koristele annokset kokonaisilla marjoilla. Tarjoa heti jälkiruokana tai välipalana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2