Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Viher­he­ruk­ka­kiisseli ja rosmariinilumi

Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.

(6–8:lle)

3 dl vi­her­he­ru­koi­ta

5 dl vet­tä

1 dl so­ke­ria

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 1/2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

Ros­ma­rii­ni­lu­mi:

2 dl kuo­hu­ker­maa tai vaah­tou­tu­vaa ker­ma­val­mis­tet­ta

1 val­ku­ai­nen

1/2–1 dl to­mu­so­ke­ria

1/2 tl sil­put­tua ros­ma­rii­nia

Ko­ris­te­luun:

ko­ko­nai­sia vi­her­he­ru­koi­ta

1. Val­mis­ta en­sin ros­ma­rii­ni­lu­mi. Vat­kaa val­ku­ai­nen ko­vak­si vaah­dok­si. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää to­mu­so­ke­ri, val­ku­ais­vaah­to ja hie­nok­si sil­put­tu ros­ma­rii­ni. Nos­ta vaah­to vii­le­ään sik­si ai­kaa kun val­mis­tat kiis­se­lin.

2. Ota jo­ku­nen ko­ko­nai­nen vi­her­he­ruk­ka si­vuun ko­ris­te­lua var­ten. Pane kat­ti­laan lo­put vi­her­he­ru­kat ja sur­vo ne poh­jaa vas­ten so­seek­si. Kei­tä pari mi­nuut­tia. Sii­vi­löi seos uu­teen kat­ti­laan.

3. Li­sää vesi, so­ke­ri ja sit­ruu­na­me­hu.

4. Se­koi­ta pe­ru­na­jau­hot ve­si­tilk­kaan ja kaa­da suu­rus kat­ti­laan ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­os­ta se­koit­ta­en. An­na kiis­se­lin kie­hah­taa ja nos­ta kat­ti­la heti si­vuun. Ri­pot­te­le pin­nal­le so­ke­ria ja an­na kiis­se­lin jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

5. Ko­koa an­nok­set juu­ri en­nen tar­joi­lua. Jaa an­nos­kul­ho­jen poh­jal­le vii­le­ää ros­ma­rii­ni­lun­ta ja va­le­le pääl­le vi­her­he­ruk­ka­kiis­se­liä. Ko­ris­te­le an­nok­set ko­ko­nai­sil­la mar­joil­la. Tar­joa heti jäl­ki­ruo­ka­na tai vä­li­pa­la­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ