Katri Schröder Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 5/2012
10 annosta
20 kanankoipea
Marinadi:
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunaruohonvarsi
noin 2 cm:n pala tuoretta
inkivääriä
1 limetin mehu
1 dl soijakastiketta
1 rkl ruskeaa kidesokeria
2 rkl kalakastiketta
2 tl seesamiöljyä
Koristeluun: korianteria
1. Valmista marinadi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori sitruunaruoho ja murskaa pehmeämpi sisus veitsen lappeella kevyesti ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja leikkaa inkivääri lastuiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
2. Nosta kanankoivet tukevaan pakastepussiin. Kaada marinadi sekaan. Sulje pussi ja hiero marinadia koipiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
3. Nosta koivet huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Grillaa koivet kypsiksi miedossa lämmössä välillä käännellen tai levitä uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa grillivastusten alla noin 30 minuuttia.
4. Nosta koivet tarjoiluvadille ja ripottele päälle korianterinlehtiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2