Artikkeli

Vasikanseläke

Valmista ensin yrttivoi. Kasta persiljapuntit kiehuvaan ja heti sen jälkeen kuumaan veteen. Purista vesi pois persiljasta ja hienonna...

12 kpl pih­ve­jä

va­si­kan si­sä­fi­lees­tä à 120 g

suo­laa ja val­ko­pip­pu­ria

Yrt­ti­voi:

2 punt­tia per­sil­jaa

5 ok­saa tim­ja­mia

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

50 g voi­ta

1 kel­tu­ai­nen

suo­laa, pip­pu­ria

1. Val­mis­ta en­sin yrt­ti­voi. Kas­ta per­sil­ja­pun­tit kie­hu­vaan ja heti sen jäl­keen kuu­maan ve­teen. Pu­ris­ta vesi pois per­sil­jas­ta ja hie­non­na. Lai­ta per­sil­ja ja tim­ja­mi te­ho­se­koit­ti­meen niin kau­ak­si ai­kaa, et­tä yr­tit ovat si­le­ää tah­naa. Li­sää lo­put ai­neet,maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja an­na se­koit­tua vie­lä het­ken te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Kaa­da yrt­ti­voi lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja kau­li kah­den lei­vin­pa­pe­rin vä­lis­sä le­vyk­si. Pa­kas­ta.

2. Pais­ta pih­vit mo­lem­mil­ta puo­lin pais­tin­pan­nul­la ja maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Kyp­sen­nä pih­ve­jä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 6 mi­nuut­tia. Pane pih­vit fo­li­oon ve­täy­ty­mään 10 mi­nuu­tik­si.

4. Leik­kaa kyl­mäs­tä yrt­ti­vois­ta 12 pih­vin ko­kois­ta pa­laa pyö­re­äl­lä muo­til­la tai veit­sel­lä.

5. Lai­ta pih­vit pel­lil­le ja ase­ta yrt­ti­voit nii­den pääl­le. Läm­mi­tä uu­nis­sa gril­li­vas­tuk­sil­la noin mi­nuut­ti kun­nes voi al­kaa su­laa.

6. Lai­ta pih­vi kes­kel­le lau­tas­ta, pais­te­tut kuk­ka­kaa­lit ja kuk­ka­kaa­li­py­ree sekä vi­han­nek­set ym­pä­ril­le ja vii­meis­te­le kas­tik­keel­la.