MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRK • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 3/2016
4 annosta
800 g vasikan tai härän poskia
Liemi:
6 dl lihalientä
1 pieni sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
öljyä 3–4 valkopippuria
3 rkl sokeria
¾ dl osterikastiketta
½ dl riisiviinietikkaa
1 ½ dl sherryä
Lisäksi:
noin 1 dl valmista Hoisinkastiketta
chiliä
kevätsipulia
korianteria
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna inkivääri.
2. Kuumenna tilkka öljyä uuninkestävässä padassa. Lisää sipulit ja inkivääri ja kuullota. Lisää muut aineet ja kiehauta.
3. Ruskista posket pannulla tilkassa öljyä molemmin puolin. Nosta lihat uunipataan liemeen ja laita kansi päälle. Kypsennä uunissa 175 asteessa ensin tunnin ajan. Laske uunin lämpö 125 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä vähintään kaksi tuntia, kunnes liha on mureaa.
4. Nosta lihat liemestä ja sivele Hoisin-kastikkeella. Leikkaa siivuiksi ja viimeistele hienonnetulla chilillä ja kevätsipulilla sekä korianterilla.
5. Tarjoa esimerkiksi uunissa kypsennetyn juurisellerin tai muusin kera.
Viinisuositus: Puolimakea, eksoottisen hedelmäinen ja aromikas Spy Valley Gewürztraminer 2014, Uusi-Seelanti, 14,80 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2