Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN  •  KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK • VII­NI­SUO­SI­TUK­SET SARI SIRÉN KOTI JA KEIT­TIÖ 3/2016 

Vasikanposket aasialaisittain

Mureaksi kypsennetyt vasikanposket maustetaan aasialaisittain hoisin­kas­tik­keella.

4 an­nos­ta

800 g va­si­kan tai hä­rän pos­kia

Lie­mi:

6 dl li­ha­lien­tä

1 pie­ni si­pu­li

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

pie­ni pala in­ki­vää­riä

öl­jyä 3–4 val­ko­pip­pu­ria

3 rkl so­ke­ria

¾ dl os­te­ri­kas­ti­ket­ta

½ dl rii­si­vii­nie­tik­kaa

1 ½ dl sher­ryä

Li­säk­si:

noin 1 dl val­mis­ta Hoi­sin­kas­ti­ket­ta

chi­liä

ke­vät­si­pu­lia

ko­ri­an­te­ria

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuo­ri ja hie­non­na in­ki­vää­ri.

2. Kuu­men­na tilk­ka öl­jyä uu­nin­kes­tä­väs­sä pa­das­sa. Li­sää si­pu­lit ja in­ki­vää­ri ja kuul­lo­ta. Li­sää muut ai­neet ja kie­hau­ta.

3. Rus­kis­ta pos­ket pan­nul­la til­kas­sa öl­jyä mo­lem­min puo­lin. Nos­ta li­hat uu­ni­pa­taan lie­meen ja lai­ta kan­si pääl­le. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 175 as­tees­sa en­sin tun­nin ajan. Las­ke uu­nin läm­pö 125 as­tee­seen ja jat­ka kyp­sen­nys­tä vie­lä vä­hin­tään kak­si tun­tia, kun­nes liha on mu­re­aa.

4. Nos­ta li­hat lie­mes­tä ja si­ve­le Hoi­sin-kas­tik­keel­la. Leik­kaa sii­vuik­si ja vii­meis­te­le hie­non­ne­tul­la chi­lil­lä ja ke­vät­si­pu­lil­la sekä ko­ri­an­te­ril­la.

5. Tar­joa esi­mer­kik­si uu­nis­sa kyp­sen­ne­tyn juu­ri­sel­le­rin tai muu­sin kera.

Vii­ni­suo­si­tus:  Puo­li­ma­kea, ek­soot­ti­sen he­del­mäi­nen ja aro­mi­kas Spy Val­ley Gewürzt­ra­mi­ner 2014, Uu­si-See­lan­ti, 14,80 e