Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Vappusuukot

1 pss (60 g) val­mii­ta ma­ren­ki­ruu­suk­kei­ta

100 g mint­tuk­ro­kant­ti­suk­laa­ta

noin 1 dl rou­hit­tu­ja Ma­ri­an­ne-ka­ra­mel­le­ja (saa val­mii­na lei­von­ta­hyl­lys­tä)

Vä­liin:

1 dl vaah­tou­tu­vaa ker­maa

2 rkl rou­hit­tu­ja Ma­ri­an­ne­ka­ra­mel­le­ja

Li­säk­si:

coc­tail­tik­ku­ja

1. Jos et käy­tä val­mis­ta ka­ra­mel­li­rou­het­ta, lai­ta kar­kit het­kek­si pa­kas­ti­meen, sil­lä jäi­si­nä nii­tä on hel­pom­pi rou­hia. Pane kar­kit vah­vaan muo­vi­pus­siin ja rou­hi esim. li­ha­nui­jal­la.

2. Su­la­ta mint­tu­suk­laa mie­dol­la läm­möl­lä mik­ros­sa tai ve­si­hau­tees­sa.

3. Pai­na ma­ren­ki­ruu­suk­kei­den pin­ta su­laan suk­laa­seen ja sen jäl­keen ka­ra­mel­li­rou­hee­seen. Pane ma­ren­git vii­le­ään ko­vet­tu­maan.

4. Vaah­do­ta ker­ma ja se­koi­ta sii­hen lop­pu ka­ra­mel­li­rou­he.

5. Pidä ma­ren­kia kä­des­sä poh­ja ylös­päin, työn­nä läpi va­ro­vas­ti coc­tail­tik­ku ja pane ma­ren­ki­poh­jal­le no­ka­re ma­ri­an­ne­ker­maa. Pu­jo­ta toi­nen ma­ren­ki poh­ja edel­lä ti­kun toi­seen pää­hän kiin­ni ker­ma­vaah­toon.

6. Pane val­miit suu­kot vii­le­ään noin tun­nik­si en­nen tar­joi­lua.