Teksti MARI HARJULA, Katri Schöred
KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN
KUVAT FABIAN BJÖRK, Reetta Pasanen ja Arto Vuohelainen
Marokkolaisen kuskussalaatin salaisuus piilee paahdetuissa ras el hanout -porkkanoissa, granaattiomenansiemenissä ja suolaisessa fetajuustossa.
Lammaspyörykät saavat pikantin makunsa kuminasta ja oreganosta.
Yrttifalafelit napostellaan jogurttikastikkeeseen dipattuina.
Paahdettu kurpitsa ja munakoiso viimeistellään maukkaalla marinadilla.
Anjovis-oliivitikut maistuvat pikkusyötävänä. Marinoidut oliivit voit tarjota myös sellaisinaan osana brunssia.
Libanonilaiseksi pitsaksi kutsutun ohuen ja rapean leivän sivellään za’atar-mausteseokseen kuuluvia mausteita, kuten timjamia ja seesaminsiemeniä.
Leivän lisukkeena tarjotaan libanonilaista jogurttijuustoa Labnehia , jonka koostumus vaihtelee pehmeän dippimäisestä kiinteään riippuen valutusajasta.
Helppotekoisia lisuketahnoja ovat sitruunalla maustettu hummus, baba hanoush –munakoisotahna .
Jälkiruoaksi sopii hyvin esimerkiksi raparperi-valkosuklaaherkku.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2