Artikkeli

Teks­ti MARI HAR­JU­LA, Kat­ri Schö­red

KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN

KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK, Reet­ta Pa­sa­nen ja Ar­to Vuo­he­lai­nen

Vappubrunssi Välimeren herkuilla

Vappubrunssilla herkutellaan erilaisilla suolaisilla ja makeilla herkuilla. Nämä tarjottavat sopivat erinomaisesti myös vappuaaton illanviettoon.

Ma­rok­ko­lai­sen kus­kus­sa­laa­tin  sa­lai­suus pii­lee paah­de­tuis­sa ras el ha­nout -pork­ka­nois­sa, gra­naat­ti­o­me­nan­sie­me­nis­sä ja suo­lai­ses­sa fe­ta­juus­tos­sa.

Lam­mas­pyö­ry­kät  saa­vat pi­kan­tin ma­kun­sa ku­mi­nas­ta ja ore­ga­nos­ta.  

Yrt­ti­fa­la­fe­lit na­pos­tel­laan jo­gurt­ti­kas­tik­kee­seen di­pat­tui­na.

Paah­det­tu kur­pit­sa ja mu­na­koi­so  vii­meis­tel­lään mauk­kaal­la ma­ri­na­dil­la.

An­jo­vis-olii­vi­ti­kut mais­tu­vat pik­ku­syö­tä­vä­nä. Ma­ri­noi­dut olii­vit voit tar­jo­ta myös sel­lai­si­naan osa­na bruns­sia.

Li­ba­no­ni­lai­sek­si pit­sak­si kut­su­tun ohu­en ja ra­pe­an lei­vän  si­vel­lään za’atar-maus­te­se­ok­seen kuu­lu­via maus­tei­ta, ku­ten tim­ja­mia ja see­sa­min­sie­me­niä.

Lei­vän li­suk­kee­na tar­jo­taan li­ba­no­ni­lais­ta jo­gurt­ti­juus­toa Lab­ne­hia , jon­ka koos­tu­mus vaih­te­lee peh­me­än dip­pi­mäi­ses­tä kiin­te­ään riip­pu­en va­lu­tu­sa­jas­ta.

Help­po­te­koi­sia li­su­ke­tah­no­ja ovat sit­ruu­nal­la maus­tet­tu hum­mus, baba ha­noush –mu­na­koi­so­tah­na .

Jäl­ki­ruo­ak­si so­pii hy­vin esi­mer­kik­si ra­par­pe­ri-val­ko­suk­laa­herk­ku.