Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Vaniljavanukas

Sekoita kattilassa sokeri, maissitärkkelys ja suola, lisää maito ja keltuaiset sekä halkaistu vaniljatanko...

(Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le)

1 1/4 dl so­ke­ria

3 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

ri­paus suo­laa

5 dl mai­toa

2 kel­tu­ais­ta

1 va­nil­ja­tan­ko

2 rkl suo­la­ton­ta voi­ta

Tar­joi­luun:

50 g tum­maa suk­laa­ta tai mai­to­suk­laa­ta

1. Se­koi­ta kat­ti­las­sa so­ke­ri, mais­si­tärk­ke­lys ja suo­la, li­sää mai­to ja kel­tu­ai­set sekä hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko.

2. Kuu­men­na se­os­ta kes­ki­läm­möl­lä koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes se kie­hah­taa. Pie­nen­nä läm­pöä ja hau­du­ta va­nu­kas­ta pa­rin mi­nuu­tin ajan vä­lil­lä se­koit­ta­en. Li­sää lo­puk­si jouk­koon voi no­ka­rei­na ja an­na sen su­laa. Se­koi­ta va­nu­kas ta­sai­sek­si.

3. An­na het­ken jääh­tyä, an­nos­te­le la­sei­hin tai jäl­ki­ruo­ka­kul­hoi­hin ja jääh­dy­tä jää­kaa­pis­sa pa­rin tun­nin ajan.

4. Leik­kaa suk­laa las­tuik­si ja ko­ris­te­le va­nuk­kaat niil­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ