Koti ja Keittiö 3/08
(Ohje on neljälle hengelle)
1 1/4 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
ripaus suolaa
5 dl maitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko
2 rkl suolatonta voita
Tarjoiluun:
50 g tummaa suklaata tai maitosuklaata
1. Sekoita kattilassa sokeri, maissitärkkelys ja suola, lisää maito ja keltuaiset sekä halkaistu vaniljatanko.
2. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja hauduta vanukasta parin minuutin ajan välillä sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon voi nokareina ja anna sen sulaa. Sekoita vanukas tasaiseksi.
3. Anna hetken jäähtyä, annostele laseihin tai jälkiruokakulhoihin ja jäähdytä jääkaapissa parin tunnin ajan.
4. Leikkaa suklaa lastuiksi ja koristele vanukkaat niillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2