Koti ja keittiö 9/2008
Ohje neljälle
1 l kevyt- tai täysmaitoa
1 1/2 vaniljatankoa tai
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita
noin 3 rkl sokeria
Mustikkakeitto:
200 g mustikoita
1/2 l vettä tai laimennettua marjamehua
2 - 3 rkl sokeria
1 1/2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
puolen sitruunan mehu (1/2 dl)
1 1/2 rkl perunajauhoja
1. Valmista ensin mustikkakeitto. Mittaa vesi, mustikat, sokeri ja inkivääri kattilaan. Kiehauta seos ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
2. Sekoita perunajauhot sitruunamehuun ja lisää suurus keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa, ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä keitto.
3. Valmista vaniljamannapuuro. Mittaa maito kattilaan. Halkaise vaniljatangot ja raaputa niiden sisus kattilaan. Laita myös itse vaniljatangot kattilaan.
4. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää joukkoon mannasuurimot koko ajan vatkaten. Lisää myös sokeri ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
5. Poista vaniljatangot ja tarjoa puuro lämpimänä tai jäähtyneenä mustikkakeiton kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2