Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2008

Vanil­ja­man­na­puuro ja inkivääri-mustikkakeitto

Tarjoa puuro lämpimänä tai jäähtyneenä mustikkakeiton kera.

Oh­je nel­jäl­le

1 l ke­vyt- tai täys­mai­toa

1 1/2 va­nil­ja­tan­koa tai

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 1/2 dl man­na­suu­ri­moi­ta

noin 3 rkl so­ke­ria

Mus­tik­ka­keit­to:

200 g mus­ti­koi­ta

1/2 l vet­tä tai lai­men­net­tua mar­ja­me­hua

2 - 3 rkl so­ke­ria

1 1/2 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

puo­len sit­ruu­nan mehu (1/2 dl)

1 1/2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

1. Val­mis­ta en­sin mus­tik­ka­keit­to. Mit­taa vesi, mus­ti­kat, so­ke­ri ja in­ki­vää­ri kat­ti­laan. Kie­hau­ta seos ja an­na kie­hua hil­jal­leen muu­ta­man mi­nuu­tin ajan.

2. Se­koi­ta pe­ru­na­jau­hot sit­ruu­na­me­huun ja li­sää suu­rus keit­toon ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en. An­na kie­hah­taa, ota kat­ti­la pois lie­del­tä ja jääh­dy­tä keit­to.

3. Val­mis­ta va­nil­ja­man­na­puu­ro. Mit­taa mai­to kat­ti­laan. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­got ja raa­pu­ta nii­den si­sus kat­ti­laan. Lai­ta myös it­se va­nil­ja­tan­got kat­ti­laan.

4. Kuu­men­na mai­to kie­hu­vak­si ja li­sää jouk­koon man­na­suu­ri­mot koko ajan vat­ka­ten. Li­sää myös so­ke­ri ja hau­du­ta mie­dol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia.

5. Pois­ta va­nil­ja­tan­got ja tar­joa puu­ro läm­pi­mä­nä tai jääh­ty­nee­nä mus­tik­ka­kei­ton kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ