Artikkeli

Vanilja-kookosjäätelö

Laita kookosmaito ja kerma kattilaan. Lisää joukkoon vaniljatanko halkaistuna ja kiehauta seos. Poista vaniljatanko...

4 dl (1 tlk) koo­kos­mai­toa

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 va­nil­ja­tan­ko

5 kel­tu­ais­ta

1 dl so­ke­ria

1. Lai­ta koo­kos­mai­to ja ker­ma kat­ti­laan. Li­sää jouk­koon va­nil­ja­tan­ko hal­kais­tu­na ja kie­hau­ta seos. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko.

2. Vat­kaa jää­kaap­pi­kyl­mät kel­tu­ai­set ja so­ke­ri vaa­le­ak­si­vaah­dok­si te­räs­kul­hos­sa.

3. Kaa­da kuu­ma ker­ma­se­os kel­tu­ais-so­ke­ri­vaah­toon koko ajan vat­ka­ten.

4. Nos­ta te­räs­kul­ho ve­si­hau­teen pääl­le ja se­koi­ta sitä koko ajan pal­lo­vat­kai­mel­la, kun­nes seos sa­os­tuu, mikä kes­tää noin 10 mi­nuut­tia.

5. Jääh­dy­tä seos täy­sin kyl­mäk­si esim. jää­kaa­pis­sa.

6. Käyn­nis­tä jää­te­lö­ko­ne ja kaa­da mas­sa ko­nee­seen. An­na ko­neen käy­dä noin 30 mi­nuut­tia.

7. Nos­te­le jää­te­lö ko­neen kul­hos­ta kan­nel­li­seen ra­si­aan tai kul­hoon ja jää­dy­tä lop­puun pa­kas­ti­mes­sa.

Vink­ki! Tar­joi­le man­sik­ka-ra­par­pe­ri­hil­lok­keen kans­sa (kts.Ruo­ka­oh­jeet/Jäl­ki­ruo­at).