RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS TEA HONKASALO • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 12/2013
4 annosta
Pannacotta
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
vaniljatanko
3 dl paksua maustamatonta
jogurttia
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Laita kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryävän kuumaksi. Siirrä kattila sivuun.
3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman kerman joukkoon. Anna sulaa sekoitellen. Kääntele jogurtti joukkoon, kun seos on hieman jäähtynyt.
4. Jaa annoskulhoihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.
5. Tarjoa luumu-viikunakompotin kera.
Luumu-viikunakompotti
4 tuoretta viikunaa
3–4 tuoretta luumua
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 tähtianis
2–3 neilikkaa
½ appelsiini
loraus Cointreau-likööriä
1. Pese viikunat ja luumut ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
2. Laita kattilaan sokeri, vesi ja mausteet.
3. Leikkaa kuorimaveitsellä appelsiinin kuori paksuiksi suikaleiksi. Lisää kuoret kattilaan ja purista joukkoon myös appelsiinin mehu.
4. Kuumenna seos kiehuvaksi. Laske sitten hieman lämpöä ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää hedelmät ja likööri. Jatka hauduttamista vielä muutaman minuutin ajan. Anna kompotin jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2