Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2009

Valko­suk­laa­täyt­teiset laskiaispullat

Herkullinen valko­suk­laa­mousse sopii laskiaispullan täytteeksi.

noin 16 kpl

2 1/2 dl mai­toa

25 g hii­vaa

1 1/4 dl so­ke­ria

1/2 tl suo­laa

2 - 3 tl kar­de­mum­maa

1 muna

noin 6 - 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Voi­te­luun:

muna

Pääl­le:

man­te­li­las­tu­ja

Man­te­li­täy­te:

1 pöt­kö (200 g) man­te­li­mas­saa

2 - 3 rkl ama­ret­toa tai puns­sia

Val­ko­suk­laa­mous­se:

2 dl vis­pi­ker­maa

200 g val­ko­suk­laa­ta

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Se­koi­ta jouk­koon so­ke­ri, suo­la, kar­de­mum­ma ja muna.

2. Li­sää veh­nä­jau­hot vä­hi­tel­len ja alus­ta tai­ki­na hy­vin vai­va­ten. Li­sää peh­meä ras­va alus­ta­mi­sen lop­pu­vai­hees­sa. Tai­ki­na on val­mis­ta, kun se ir­to­aa kä­des­tä, mut­ta on sil­ti peh­me­ää. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta lii­nal­la pei­tet­ty­nä.

3. Jaa tai­ki­na 16 osaan ja pyö­rit­te­le pul­lik­si. Lai­ta pul­lat lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le ja an­na ko­ho­ta.

4. Voi­te­le pul­lat mu­nal­la ja ri­pot­te­le pääl­le man­te­li­las­tu­ja. Pais­ta uu­nis­sa 200 - 225 as­tees­sa 10 - 15 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

5. Val­mis­ta man­te­li­täy­te. Raas­ta man­te­li­mas­sa raas­tin­rau­dal­la,

li­sää al­ko­ho­li ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Su­la­ta val­ko­suk­laa pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa ja an­na het­ken jääh­tyä. Vat­kaa ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si ja li­sää vä­hi­tel­len val­ko­suk­laan jouk­koon.

6. Leik­kaa pul­lis­ta ”hat­tu” pois. Lu­si­koi kun­kin kes­kel­le no­ka­re man­te­li­mas­sa­täy­tet­tä ja pur­so­ta reu­noil­le val­ko­suk­laa­mous­sea. Lai­ta ”hat­tu” pääl­le ja ko­ris­te­le to­mu­so­ke­ril­la.

Hin­ta: noin 13 €

Lue Myös

Tuorejuustolla kuorrutetut kuppikakut

Suussa sulava suklaamousse-kakku

Mehevä karpalokakku

Tuorejuustolla kuorrutetut kuppikakut

Suussa sulava suklaamousse-kakku

Mehevä karpalokakku

Suklaasalami

Kaakaolla maustetut viipalepiparit

Helpoin suklaakakku

Maailman paras pullataikina

Perinteiset piparkakut

Kesäinen sitruuna-juustokakku

Maailman paras pullataikina

Perinteiset piparkakut

Kesäinen sitruuna-juustokakku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.