Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2009

Valko­suk­laa­täyt­teiset laskiaispullat

Herkullinen valko­suk­laa­mousse sopii laskiaispullan täytteeksi.

noin 16 kpl

2 1/2 dl mai­toa

25 g hii­vaa

1 1/4 dl so­ke­ria

1/2 tl suo­laa

2 - 3 tl kar­de­mum­maa

1 muna

noin 6 - 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Voi­te­luun:

muna

Pääl­le:

man­te­li­las­tu­ja

Man­te­li­täy­te:

1 pöt­kö (200 g) man­te­li­mas­saa

2 - 3 rkl ama­ret­toa tai puns­sia

Val­ko­suk­laa­mous­se:

2 dl vis­pi­ker­maa

200 g val­ko­suk­laa­ta

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Se­koi­ta jouk­koon so­ke­ri, suo­la, kar­de­mum­ma ja muna.

2. Li­sää veh­nä­jau­hot vä­hi­tel­len ja alus­ta tai­ki­na hy­vin vai­va­ten. Li­sää peh­meä ras­va alus­ta­mi­sen lop­pu­vai­hees­sa. Tai­ki­na on val­mis­ta, kun se ir­to­aa kä­des­tä, mut­ta on sil­ti peh­me­ää. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta lii­nal­la pei­tet­ty­nä.

3. Jaa tai­ki­na 16 osaan ja pyö­rit­te­le pul­lik­si. Lai­ta pul­lat lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le ja an­na ko­ho­ta.

4. Voi­te­le pul­lat mu­nal­la ja ri­pot­te­le pääl­le man­te­li­las­tu­ja. Pais­ta uu­nis­sa 200 - 225 as­tees­sa 10 - 15 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

5. Val­mis­ta man­te­li­täy­te. Raas­ta man­te­li­mas­sa raas­tin­rau­dal­la,

li­sää al­ko­ho­li ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Su­la­ta val­ko­suk­laa pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa ja an­na het­ken jääh­tyä. Vat­kaa ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si ja li­sää vä­hi­tel­len val­ko­suk­laan jouk­koon.

6. Leik­kaa pul­lis­ta ”hat­tu” pois. Lu­si­koi kun­kin kes­kel­le no­ka­re man­te­li­mas­sa­täy­tet­tä ja pur­so­ta reu­noil­le val­ko­suk­laa­mous­sea. Lai­ta ”hat­tu” pääl­le ja ko­ris­te­le to­mu­so­ke­ril­la.

Hin­ta: noin 13 €