Koti ja keittiö 1-2/2009
noin 16 kpl
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 1/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 - 3 tl kardemummaa
1 muna
noin 6 - 7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
Voiteluun:
muna
Päälle:
mantelilastuja
Mantelitäyte:
1 pötkö (200 g) mantelimassaa
2 - 3 rkl amarettoa tai punssia
Valkosuklaamousse:
2 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
Koristeluun:
tomusokeria
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna.
2. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kädestä, mutta on silti pehmeää. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.
3. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Laita pullat leivinpaperille pellille ja anna kohota.
4. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunissa 200 - 225 asteessa 10 - 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Valmista mantelitäyte. Raasta mantelimassa raastinraudalla,
lisää alkoholi ja sekoita tasaiseksi. Sulata valkosuklaa paksupohjaisessa kattilassa ja anna hetken jäähtyä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää vähitellen valkosuklaan joukkoon.
6. Leikkaa pullista ”hattu” pois. Lusikoi kunkin keskelle nokare mantelimassatäytettä ja pursota reunoille valkosuklaamoussea. Laita ”hattu” päälle ja koristele tomusokerilla.
Hinta: noin 13 €
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2