KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 6-7/2013
4 annosta
Valkosuklaavanukas:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
50 g valkosuklaata
2 dl maitoa
Raparperikiisseli:
4 dl raparperinpaloja
5 dl vettä
4 rkl sokeria
½ vaniljatanko
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kylmää vettä
1. Valmista ensin valkosuklaavanukas. Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
2. Kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Nosta liivatelehdet kuumaan kermaseokseen.
3. Sekoita lopuksi maito joukkoon. Jaa seos annosmaljoihin ja nosta vanukkaat peitettyinä hyytymään viileään muutamaksi tunniksi.
4. Valmista kiisseli. Kiehauta kuorimattomat raparperinpalat veden, sokerin ja vaniljatangon kanssa kattilassa. Nosta kattila kannella peitettynä pois liedeltä. Anna maustua 15–20 minuuttia.
5. Poista vaniljatanko kattilasta. Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot kylmään veteen.
6. Kiehauta kiisseli uudelleen liedellä. Nosta syrjään ja lisää siihen suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
7. Ripota pinnalle hieman sokeria jottei siihen muodostu kalvoa. Anna jäähtyä kunnolla.
8. Nostele valkosuklaavanukkaiden päälle kylmää raparperikiisseliä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2