(8-10 annosta)
Pohja:
100 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 1/2 l kuorittuja omenalohkoja
4 dl vettä
1 dl sokeria
(2 rkl calvadosia)
100 g valkosuklaata
Marenki:
5 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1. Nypi yhteen voi, sokeri ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta se hetkeksi jääkaappiin.
2. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja keitä omenalohkoja liemessä noin 5 minuuttia. Älä anna omenoiden soseutua. Valuta omenalohkot hyvin ja kaada niiden päälle halutessasi calvadosia. Siirrä maustumaan. Rouhi valkosuklaa veitsellä karkeaksi.
3. Kauli taikina leivinpaperin päällä 10-12 cm leveäksi ja pellin pituiseksi levyksi. Siirrä taikina leivinpapereineen pellille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vaahdon tulee olla tasaista ja kiiltävää.
5. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Lado pohjalle omenalohkot ja ripottele päälle valkosuklaarouhe. Pursota tai levitä lusikalla marenkikerros päälle. Työnnä omenahyve vielä uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin vaaleanruskean värin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2