Koti ja keittiö 4/2010
Ohje neljälle
250 g voita
150 g valkosuklaata
1 dl maitoa
150 g ranskankermaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan kuori ja mehu
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
200 g mustikoita
Päällys:
200 g tomusokeria
noin 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
suklaatäytteisiä pääsiäisrakeita
raastettua sitruunankuorta
Sitruuna-jogurttimousse:
2 dl vispikermaa
2 dl paksua, maustamatonta jogurttia
1–2 rkl tomusokeria
1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
1. Sulata voi ja paloiteltu valkosuklaa paksupohjaisessa kattilassa liedellä hyvin miedolla lämmöllä. Lisää maito ja ranskankerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen suklaaseokseen.
2. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri ja munat yksitellen. Sekoita tasaiseksi.
3. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivitä tarvittaessa korppujauhoilla. Valuta taikinaa vuokaan ja ripottele väliin pariin kerrokseen mustikoita. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi taikinaa.
4. Paista torttua uunissa 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä.
5. Sekoita tomusokeriin sitruunamehua sen verran, että seos on sopivan notkeaa. Levitä tomusokerikuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku välittömästi pääsiäisrakeilla ja raastetulla sitruunankuorella. Anna jähmettyä.
6. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää jogurtti ja mausta tomusokerilla. Pyöräytä seokseen vielä kevyesti lemon curd -tahna.
Aika: noin 45 min + paistoaika 1 t + jäähtymisaika
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2