Artikkeli

Valkosuklaa-limet­ti­jo­gurt­ti­mous­se­kakku

Pehmeä ja raikas jogurtti antaa makua ja kuohkeutta.

6–8 an­nos­ta

Poh­ja

200 g di­ges­ti­ve-kek­se­jä

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Täy­te

8 lii­va­te­leh­teä + tilk­ka vet­tä

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

3/4 dl so­ke­ria

3 rkl sit­rus­li­köö­riä (esim. Trip­le sec)

yh­den li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

100 g val­ko­suk­laa­ta

3 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

Ko­ris­te­luun

noin 1/2 l tuo­rei­ta man­si­koi­ta

1 li­met­ti

noin 50 g val­ko­suk­laa­ta

1. Hie­non­na kek­sit mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa. Su­la­ta ras­va ja se­koi­ta kek­si­mu­rui­hin. Pai­ne­le seos lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyn ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le.

2. Li­o­ta lii­vat­teet kyl­mäs­sä ve­des­sä. Se­koi­ta jo­gurt­ti, so­ke­ri, li­köö­ri raas­tet­tu li­me­tin kuo­ri ja mehu.

3. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa ja an­na sen hie­man jääh­tyä. Vaah­do­ta ker­ma.

4. Liu­o­ta lii­va­te­leh­det kuu­maan ve­si­tilk­kaan ja li­sää ohu­e­na nau­ha­na jo­gurt­ti­se­ok­seen koko ajan se­koit­ta­en. Li­sää suk­laa ja kään­te­le jouk­koon va­ro­vas­ti vaah­to­ker­ma.

5. Kaa­da vuo­kaan kek­si­poh­jan pääl­le ja an­na hyy­tyä yön yli.

6. Lai­ta kak­ku tar­joi­lu­va­dil­le. Hal­kai­se man­si­kat, vii­pa­loi li­met­ti ja rou­hi val­ko­suk­laa tai vuo­le se las­tuik­si juus­to­höy­läl­lä tai kuo­ri­ma­veit­sel­lä. Ko­ris­te­le kak­ku.