Koti ja keittiö 05/05
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
Uppopaistamiseen:
6–8 dl rypsiöljyä
Kuorrute:
200 g valkosuklaata
esim. appelsiinin makuista strösseliä
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma, suola ja suurin osa vehnäjauhoista sekä pehmeä margariini.
2. Alusta sekaan loput vehnäjauhot ja anna taikinan kohota liinalla peitettynä, lämpimässä kaksinkertaiseksi.
3. Leivo taikinasta pötkö ja leikkaa se noin 22 palaan. Pyöritä paloista pienemmät pötköt ja kiepauta pötkön päät kiinni toisiinsa donitsirulliksi. Sulje liitos huolellisesti ja anna kohota 10 minuuttia.
4. Kuumenna öljy kattilassa. Öljyä on oltava sen verran, että donitsi kelluu rasvassa osumatta pohjaan. Öljy on sopivan kuumaa, kun nokare taikinaa ruskistuu noin minuutissa.
5. Nosta donitsit yksitellen reikäkauhalla kuumaan öljyyn. Kypsennä kerrallaan 2–3 munkkia. Keitä, kunnes paistettava osuus on kauniin ruskea ja käännä. Nosta valmiit donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
6. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja kasta jäähtyneiden donitsien toinen puoli sulaan suklaaseen. Ripottele pinnalle strösseleitä ja anna suklaan jähmettyä viileässä. Tarjoa siman kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2