Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2002

Valko­si­pu­li­si­lakat

Rullaa silakkafileet. Sekoita mausteliemen ainekset keskenään ja liota silakkafileitä liemessä kylmässä vähintään yön yli...

500 g si­lak­ka­fi­lei­tä

Lie­mi:

5 dl vet­tä

1 dl etik­kaa

1 rkl suo­laa

1 rkl so­ke­ria

Kas­ti­ke:

1 prk (200 g) ker­ma­vii­liä

1 dl ke­vyt­ma­jo­nee­sia

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä murs­kat­tu­na

Ko­ris­te­luun:

ruo­ho­si­pu­lin­var­sia

1. Rul­laa si­lak­ka­fi­leet. Se­koi­ta maus­te­lie­men ai­nek­set kes­ke­nään ja li­o­ta si­lak­ka­fi­lei­tä lie­mes­sä kyl­mäs­sä vä­hin­tään yön yli.

2. Va­lu­ta fi­leet hy­vin. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja an­na fi­lei­den maus­tua sii­nä vä­hin­tään vuo­ro­kau­den ajan.

3. Ko­ris­te­le val­miit si­la­kat ruo­ho­si­pu­lil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ